Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj lehet a babámmal? 8hós és...

Baj lehet a babámmal? 8hós és még nem mászik, nem áll, nem ül. Igaz kúszik mint a fóka.

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja már maga alá húzza a térdét,és 4kéz láb áll,rugózott is,de kb 1-2 hete már nem láttam hogy csinálná.Viszont kb. ennyi ideje maga alá húzza a lábát úgy hogy kinyújtja.És még 1 foga se jött ki.És nem is beszél.Vajon baj lehet vele?
2009. ápr. 17. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Na, szép kis sorozatot írtál arról, ami nem baj, ha nem csinálja egy 8 hós baba :)
2009. ápr. 17. 20:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak itt is olvastam, hogy 8 hósan miket csinálnak a babák, meg a környezetemben is már van aki ül,áll, meg volt olyan aki nnyi idősen már járt, és csak 1-2 hónappal idősebbek a manónál.Köszi a megnyugtatást! :)
2009. ápr. 17. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Az előbb válaszoltam a nyolc hónapos mászós kérdésre: csak megismétlem, nálunk pár napos eltéréssel kezdett mászni és állni, még csak különösebb előzménye sem volt. Nagymamám minden pénteken jön látogatni, és nem győzött csodálkozni, h' mi történt. Tehát ebben a korban szinte óráról órára történnek óriási változások, és mindent meg fog tanulni a saját tempójában. Az, h' másé miket tud, ne befolyásoljon, mert nagyon eltérő lehet. Egy-másfél éves korra szokták egymást beérni a babák, addig nincs olyan, h' valamit muszáj ekkor vagy akkor tudnia. Tehát ne aggódj, minden rendben van nálatok!
2009. ápr. 17. 21:22
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
1. vagyok. Nálunk is így volt. Egyszercsak elindult hirtelen négykézláb, másnap feltérdelt, majd felült, majd felállt és elkezdett kapaszkodva oldalra lépegetni. Nem volt az egész egy hét :)
2009. ápr. 17. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs okod aggódni mindenki a saját tempójában fejlődik,az én fiam 1évesen beszélt és csak 15hónaposan kezdett menni mostmár 7éves.
2009. ápr. 17. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 9,5 hónapos. Már jó ideje fel tudott volna ülni, mégsem tette,az ezt megelőző hétig. Igaz, ő mindenben ilyen kényelmes:). Ő sem mászik, csak kúszik és négykézláb rugózik. Most tartunk ott, hogy ha az ölemben van, kinyomja magát és feláll. Egyébként azt olvastam, hogy a kúszás és a mászás egyenértékű mozgásforma, úgyhogy az sem ritka, hogy az egyik kimarad. Szerintem ne aggódj:)!
2009. ápr. 17. 22:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A kúszás-mászás nem egyenértékű!!!

A kúszásnak nincs jelentősége mozgásfejlődés, agfejlődés szempontjából, azt nem baj, ha kihagyja.

2009. ápr. 18. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A mászás a lényeg, azt elvileg nem szabad kihagynia!
2009. ápr. 18. 10:22
 9/9 anonim válasza:

Én is ugy tudom hogy mássznia kellene egy babának mert agyilag fontos nekik!De az én kislányom is most lesz 8 honapos és nem akar mászni,ahogy hasra teszem átfordul hátra.Ülni ül meg folyton fel állna!Amugy bele lehet tenni kompba?Nem lesz töle semmi baja?

Elöre is köszönöm ha valaki válaszol!

Sk szerencsét mindenkinek!

2010. febr. 22. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!