Alvás ügy? Tejesen elrontottam a 4 hónapos kislányomat?
kislányom 4 hónapos. nappal csak babkocsiban alszik el. minden kaja közt egy fél órát.
este a kiságyában egyáltalán nem alszik el. ha elringatom kézbe és leteszem a kiságyba rögtön felkel és üvölt. Bár meddig ringatom ahogy leér a kis popója fent van.
ha leteszem a nagy ágyba apa helyére nyugodtan alszik észre sem veszi.
aztán jön az éjszaka.
NYugodtan alszik olyan fél 1 ig. akkor elkezdi a lábát vagdalni, forgolódik, csapkodja a kezeit. ilyenkor megetetem /szopik/, és alszik egy fél órát, és megy a kézláb vagdosás. ha szorosan mellém teszem akkor is ezt csinálja.
cumit kiköpi és vizateszem stb.
ha nem teszem vissza a cumit akkor elkezd nyöszörögni, majd sírni!
4-5 között megint megettem, ilyenkor szopi közbe dumálni szokott nekem.de már két napja nem is pelenkázom hajnalba hátha az a baj.
Mit csináljak. Férjem teljesen kiszorult a szobából, mert így egyáltalán nem tud pihenni, és nap mint nap éles késekkel dolgozik.
Igaz én sem pihenek túl sokat.
Estére teljesen elfáradok. kimerülök.
Köszönöm ha tudtok segíteni!
Szerintem kicsit sok a nappal minden kaja utáni fél óra alvás. (Bár nem írtad, hányszor eszik, de vegyünk 5-6 evést, az 5-6 alvást is jelent.) Próbáld meg összevonni az alvásokat. Fél óra alatt nem tud igazán mély álomba merülni, viszont pihen akkorát, hogy éjszaka fenn legyen.
Sajnos, mást nem tehetsz, csak a próbálkozások segítenek. Meg kell találni az ideális dolgot. Simizd, masszírozd fürdés után, tornáztasd, fáradjon el a kis hölgy. Ha 7-kor fürdeted, akkor már előtte lehetőleg ne aludjon.
Nagyon kitartónak és következetesnek kell lenni, 4 hónaposan már egy laza napirendet ki lehet alakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!