Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit van kézben 5-6 hónapos...

Mennyit van kézben 5-6 hónapos babátok?

Figyelt kérdés
Tudtok a babától főzni, enni és egyéb alapvető dolgot csinálni?
2011. aug. 26. 11:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Rettentő sírós babám volt 6 hónapig, tök mindegy hogy kézben volt vagy sem, így nem sok mindent tudtam tőle csinálni. Zavart, hogy eszek miközben ő ordít.

De alapvetően nem volt kézbevágyó baba, így ha nem lett volna sírós, akkor bármit meg tudtam volna mellette csinálni.

2011. aug. 26. 11:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem sokat. Általában legtöbbször csak akkor, ha egyik szobából átviszem a másikba.

Meg akkor, ha kiviszem a teraszra kicsit, hogy megnézzük a kutyákat, macskákat. De ha kint is maradunk, akkor ott is a hintában van.

Néha kisétálok vele a postaládához is.

Persze szeret kézben lenni, mert onnan jó nézelődni.

De ha pl. főzök, akkor vagy a szőnyegre teszem, vagy ha kicsit nyűgösebb, akkor az etetőszékbe. És olyankor is adok neki minden félét, amivel játszhat (műanyag kanál, papírtörlő guriga).

Ha eszek, akkor is odahúzom magam mellé az etetőszékben, vagy beteszem a hintába. De a szőnyegen is elvan, bámul, mit csinálok. :)

Amikor kiszedem a mosógépet, akkor beviszem a fürdőbe, hogy szem előtt legyen. Ott is van plédje, le tudom tenni. Teregetésnél szintén a teraszon lévő hintában van, vagy a babakocsiban, ha épp kéznél van (sokszor az autóban felejtem).

6 hónapos kislány anyukája

2011. aug. 26. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Nagyon keveset, csak akkor, ha vinni kell egyik helyről a másikra. Nem is bírnám, hogy folyton cipeljem, 9 kiló a drága. :)

De szeret és tud egyedül játszani, nagyon nyugodt és jó természetű a kicsim, csak akkor sír, ha problémája van, de az ritka.

Mindent meg tudok tőle csinálni, nem probléma a főzés, takarítás.

2011. aug. 26. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Mikor 5-6 honapos volt a kisfiam en nem igen tudtam mellette semmit csinalni. Szerencsere a ferjem a munkahelyen ebedelt igy este eleg volt neki a hideg kaja, rantotta, virsli stb. En meg magamnak nem foztem ritkan elmentunk a baratnommel ebedleni (o is babas es kozel lakunk egymashoz, autoval 10 perc) egy olcso menut valahol a gyerkocoket is vittuk, vagy beultunk egy pizzara a tobbi napra maradt a melegszendvics, rantotta vagy amihez eppen kedvem volt. A takaritast csakis ugy tudtam megcsinalni amig aludt es a proszivozast meg amikor a ferjem itthon volt. A tobbi idoben setaltunk, jatszodtunk, baratnoztunk, kint voltunk a kertbe es pancsoltunk, parkba mentunk piknikezni, baba mama csoportoztunk stb. En igazan nem stresszeltem magam a hazi munka miatt. Amit tudtam megcsinaltam es amit nem azt nem. Hetvegen sokat segitett a ferjem, neha elvitte a kisfiamat setalani igy volt idom ezt-azt megcsinalni. A mosast a ferjem intezte mindig este amikor elaludt a kisfiam es vasalni meg estenkent vasaltam a tv elott, mosogato gepunk van ugyhogy mosogatni nem kell/kellett. Mi egyedul a kertet rakatjuk rendbe es az ablakokat pucoltatjuk penzert. Minden mast valahogy megoldok. Most mar dolgozom is 8 oraba, kisfiam bolcsis (18 hoanpos igy meg nehezebb idot talani a hazimunkara mint amikor otthon voltam vele es neha aludt. :))
2011. aug. 26. 11:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen tudok. Sokszor el játszik magában. Néha van rossz napja, de akkor felveszem. De akkor is elalszik egyszer és tudom csinálni a dolgom. A napokban kifejezetten nyugodt.

Ha nagyon sírós picit vedd fel majd rakd le. Ha megint sír, vedd fel újra, majd rövid idő múlva újra le. Ezt játsszátok, egy idő után meg fogja tanulni, hogy nem kell mindig kézbe lennie. Vagy te beadod a derekad, de akkor lehet, hogy jó sokáig csak a kezedben lesz el egész nap.

2011. aug. 26. 11:59
 6/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Még ezt a választ is alig van időm megírni. Kb 4 hónapos koráig semmi baj nem volt vele, tök jól evolt a járókában, alig kellett kivenni. DE pár hete semmire sincs időm tőle. Napközben nagyon keveset alszik, de addig is állandóan szórakoztatnom kell. Ha nem szinte visít. 5 -10 percig elvan, aztán ordít. de ki bírja egész nap hozni-vinni. Főznöm is kell, ennem, mert különben meg tejem nem lesz. Már nagyon ki vagyok, egész nap egyedül vagyok rá, és aférjem szombaton is dolgozik.Most is itt kell ráznom az ölemben, mert ha nem, akkor sírna.
2011. aug. 26. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:
tudom, hogy mindig rá lehet fogni, de akár a foga is jöhet, az idő is nagyon meleg, egyszerűen általánosan nyűgös. ha a húzod-ereszted (a lényeg: semmi görcsösség, mégis következetesség) technikát alkalmazod, idővel vissza fog állni a rend. és persze: türelem, megérzik ők, ha valami nem ok.
2011. aug. 26. 12:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Most lesz 7 honapos es sokat van kezben. Neha eljatszik felorat is, de utana jatszani kell vele, tarsasag kell neki:) Mivel vagy mellen altatom es alvas kozben is kell adni neki, igy egyutt kell fekudnom vele, vagy babakocsiban ringatva, ha nyoszorog, akkor ringatni kell, tehat ott is ott kell lennem vele. Igy alig van idom barmire is, alig varom, hogy hazaerjen a ferjem, ilyenkor foglalkozik a babaval es van egy kis idom. Szerencse, hogy jar hozzank takaritono. De fozni nem mindig van idom. Amig a kajajat csinalom, osszeutok vmt magamnak is. Remelem, lassan valtozik azert a helyzet:)
2011. aug. 26. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!