Február 19-én született babák szülei! Hány cm és kg babátok? Miket tud már csinálni és miket eszik?
Február 13-án született a kislányom. 3250gr és 50 cm.
6 hónaposan 6580 gr és 67 cm. Nem egy díjbírkózó, viszont nagyon mozgékony. Kis hurkák azért vannak a combiján.
3 hetesen szépen tartotta a fejét, 15 hetesen hasra fordult, pár nap múlva vissza is ment már. 5 hónaposan kúszott, aztán mászott. Teljesen bejárja a lakást, a nyomában kell lennem, mert a virágaim alól előszeretettel szedi ki a földet. Most ott tartunk, hogy bármi mellett azonnal feláll és gyönyörűen tud már ülni is. Van két nagyobb tesója, ők is hamar eljártak, de szerintem le fogja őket körözni. Hihetetlen tempót diktál.
Már van alul két kis fogacskája is.
5 hónapig kizárólag anyatejes volt, semmi mást nem kapott. Most már eszik gyümölcsöket, zöldségeket. Sokszor én pépesítem neki, de szereti az üveges bébikaját is. (Voltunk nyaralni, ott nem akartam pepecselni, üvegeset kapott.)
Amúgy február 19-én jöttünk haza a kórházból.
A te kisbabád miket tud már? Kisfiú, kislány?
Szóval akkor: február 24-én született, 3140 gramm és 50 centi volt akkor.
Most kereken 8000 gramm és 71 centi! Mindenki olyan 9-10 hónaposnak nézi. :)
Forog mindkét irányba, de mivel utál hason lenni, így sokszor sírás a vége. Max. 2 percet van hason, utána vissza is fordul. De sokszor annyira felhergeli magát, hogy nem tud visszafordulni.
Próbál felülni, egész jól megy neki. Fekve oldalra fordul, emeli a felsőtestét, és most kezd rájönni, hogy a kezével fel tudja tolni magát. De azért szerintem pár hét még kell hozzá.
Már csak reggel és este eszik tápszert. Tízórai gyümölcs, vagy most pár napja már babajoghurt. Ebédre főzelék, de sajnos nagyon válogatós. Csak az üvegeset eszi meg, abból is 3-4 félét csak. Uzsonnára tejpépet adok neki, ha csavargunk, avagy nincs kedve kanalazni, akkor folyékony tejpépet.
A mozgásokkal nem kapkod, de egész nap magyaráz. Be nem áll a szája, mondja a magáét. Nagyon figyelmes, érdeklődő baba. Múltkor meg is jegyezte a dokinő, hogy nem csak a mérete, de a figyelme is olyan, mint egy 9 hónaposé.
Szóval mozgás terén kicsit lusti, de szellemileg meg fejlettebb.
Foga még nincs, nyoma se nagyon. Persze vannak időszakok, amikor nyűglödik vele, de a borostyán lánc ezt most egy ideje megoldotta. Azóta sokkal nyugodtabb, jobban is alszik. Általában este fél 8-8 körül alszik el, és reggel 6-7 között ébred. Mondjuk ma éjjel pl. 3-szor ivott, de ez a nagy meleg miatt van, egyébként nem kel fel éjjel.
Nagyon imád sétálni, szereti a fákat és az állatokat! Hosszú ideig el tud nézelődni egy nagyobb fa alatt. Szoktunk is viccelődni, hogy vagy botanikus, vagy állatorvos lesz belőle. Vagy zenész, mert a zenét meg egyenesen imádja. Ha este felé kicsit nyűgös, be kell kapcsolni neki a Nóta Tv-t. A mulatós zene a kedvenc! :D
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Az én ikreim február 19-én születtek!(2 fiú)
3140g-53cm, és 3450g-55cm-rel születtek természetes úton,most félévesen voltak 7500 és 7900 grammosak. A centit nem tudom,mert nálunk a dokinéni meg a védőnő össze-vissza mérték őket....de amúgy átlagos a hosszuk.
Már csak reggel-este kapnak tápszert,azonkívűl főzelékek,gyümik,tejpépek,babajoghurtok mennek. Főzök is nekik,de megeszik az univer és hipp üvegeseket is.
Az egyikük kis örökmozgó,forog mindenfele,kutyázik és eljut A-ból B-be.:) (de még nem mászik,sőt kúszásnak sem nevezném) A szeme sem áll jól,állandó figyelmet igényel:)
A másik babócám lustibb,de nagyon kedves baba,nem az a kimondott rosszaság:) Ő hasra fordul,de sokszor utálja és sír ezért.Van viszont amikor nagyon jól elvan úgy is. Vissza még nem forog,de ő is kezdi hason a térdeit maga alá húzni és úgy kitolni magát,úgyhogy lehet,hogy elöbb fog négykézlábra emelkedni és kutyázni,mint visszafordulni...
3 hónapos koruktól átalusszák az éjszakát.
A tied? Hol szültél? Egyébként azon a hétvégén rengeteg baba született,nálunk már a nőgyógyászati osztályra is helyeztek kismamákat.
Köszönöm a válaszokat!
Én Kazincbarcikán szültem, a kislányom 4320 grammal és 52 cm-rel született.
Anyatejes volt, 4,5 hónapos korától pótoljuk tejpéppel tízóraira és uzsonnára, 2 hete pedig főzeléket eszik ebédre plusz még utána szopizik. A reggeli és esti szopi megvan még.
1 hónapos korától átalussza az éjszakát :) Van két fogacskája alul, a felsők is készülődnek már szerintem...
Hason ő sem szeret lenni, más könnyen hasrafordul, de vissza még ritkán sikerül neki, úgyhogy általában ő is begurul. Kb. 1 hete vettem észre, hogy maga alá húzza a lábát, próbál négykézlábra állni, de még nem sikerül
Ülni próbálgat, szerintem nemsokára sikerülni fog neki magától, mert nagyon akarja, már csak nagyon kevés segítség kell neki és felül. Nagyon vidám baba
Eszünk almát, barackot, szilvát, banánt, körtét. Zöldségek közül répa, krumpli sütőtök volt már eddig. Hamarosan sóska, brokkoli lesz a menü. A gyümölcsöket szereti, de a zöldségekkel még annyira nem barátkozott meg :)
Kb. egy hónapja nem igazán akar enni, még a meleg előtt kezdődött ez. Én úgy gondolom, hogy a fogzás miatt van, de a védőnő szerint vashiány is lehet, úgyhogy figyelni kell a súlygyarapodását. Egyébként most 7,5 kg és 67 cm.
Köszönöm hogy válaszoltatok és mindenkinek jó egészséget és sok boldogságot kívánok!
Kedves utolsó!
Tényleg rengetegen szültek akkor, telihold volt és hidegfront. Nekem már hétfőn megindították volna, ha nem indul meg magától. Szerencsére nem várt tovább a lányom :) De alig tudtam bejutni a szülőszobára, olyan forgalom volt ott :D
Írjatok még ha van kedvetek! Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!