Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi ideig lesz ilyen...

Mennyi ideig lesz ilyen nehéz? A babámat minden szopi után úgy kell álomba könyörögni.

Figyelt kérdés

10-én született, ma vagyunk 1 hetesek. 60-akat eszik, mindig a másik ciciből. Elégedettnek tűnik, mégis mikor letenném, felriad, és sír vígasztalhatatlanul, néha a következő szoptatásig is ébren van. Mit csinálok rosszul, mit tegyek hogy szopi/büfi után elaludjon? Mindig ilyen nehéz lesz, vagy azért várhatom hogy könyebb lesz az életünk néhány hét múlva?

egy kimerült friss anyuka

2009. ápr. 17. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha fáj a pocija, akkor a kezeit, lábait felhúzza és a hátát homorítja. Ha ezt nem látod, akkor nem fáj a pocija, akkor más a gond. Téged akar, nem jó helyen van az ágy, világos van, sötét van, stb. Ki kell tapasztalni, mi zavarja. Próbáld meg, hogy nem veszed fel rögtön, hanem a kiságyban simogatod, énekelsz neki. Persze, ha nem nyugszik, vedd fel és vígasztald meg! 2 órát mindig várj az étkezések között, ez nagyon fontos! Mert ennyi kell az emésztéshez.

Remélem, vmennyit tudtam segíteni, vagy legalább ötletet adni?!

Jó babázást!

14 hós kisfiú anyukája

2009. ápr. 17. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt mondják, hogy az első 6 hét a legkeményebb (nekem az volt). Az én babám 10 hetes most, a 6. héttől kezdett "megjavulni". Az első hetek az összeszokás hetei, túl kell élni valahogy. Lehet hasfájós a babád, az enyém az (volt), lassan kinövi. Most 3 óránként eszik, a köztes időben játszunk, alszik, az éjszakákat átalussza. Kitartás...
2009. ápr. 17. 15:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Az en babam szuletese ota csak ejjel alszik.Nem mindeggyik baba alvo.Miert kene aludjon ha nem akar?En nem altatom es most is akkor alszik mikor akar.
2009. ápr. 17. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy evés közben elaludt és éhes maradt?Az én babám ezzel szórakozik.Ő is elégedettnek tűnik evés után, az ölemben evés közben elalszik, de ahogy leteszem, ordít. Ilyenkor mindig éhes.
2009. ápr. 17. 16:34
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi az ötleteket... ha hasfájós, mit tudok tenni? semmit? nem lenne baj ha nem aludna napközben, csakhogy sír megállás nélkül, vígasztalhatatlanul... Szopizás kzben nem hiszem hogy alszik, mert bár becsukja a szemét egy idő után, de érzem hogy szívja a cicit... bár kitudja...
2009. ápr. 17. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
az enyem is ilyen volt. Ugy 7 hetes koraig csak az olemben tudott aludni, ahogy letettem felebredt. Szerencsere mara mar kinotte.Igenyelte a folyamatos testkontaktust. Nagyon faraszto volt nekunk az elso ket honap, de most mar sokkal konnyebb. Most 4 honapos.
2009. ápr. 17. 18:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha hasfájós, lehet kapni szereket rá. Espumisan, Infacol, Grape water, homeopati stb. 6 hetes kor alatt nem nagyon javasolják némelyiket, de a gyerekorvossal megbeszélheted és Ő biztosan tud ajánlani vmit!

De az nagyon fontos, hogy ne csak rámondásra legyen hasfájós! Sokan egyből rávágják, hogy hasfájós, azért sírós. Ez egyátalán nem biztos!

Kitartás és jó babázást!

2009. ápr. 17. 20:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Na nem akarom elkiabálni, de tegnap volt az eddigi legjobb éjszakánk. Szopi után nem tettem le rögtön, mikor úgy tűnt, hogy elszederül, hanem hagytam hogy teljesen elnyomja az álom a mellkasomon hasonfekve. Utána már sikerült úgy letenne hátra a kiságyba, hogy simán aludt tovább. Így hogy én is kialudtam magam, egész másképp látom a világot :)) Köszi mindenkinek :)
2009. ápr. 18. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!