Akinek 2 kisgyermeke van, az mekkora lakásban laktok?
43 m2
2 és 4 éves gyerekek.
Ja, és a szokásos dolgokon felül van egy pianínónk, 3 hegedűnk és 4 gitárunk, ezek is foglalnak "némi helyet". :o)
Reméljük, hamarosan költözködünk, mert szeretnénk harmadikat, és úgy már nem menne...
Kedves 2. galériás lakás? Mert most költözhetnénk egy 37m2-es lakásba négyen, csak a rezsit kellene fizetnünk, na azt kicsinek találom.
Ti mennétek a helyemben?
Anyuval nem tudunk együtt élni nagyon, ezért mennénk.
Nem galériás.
Csak nagyon jó elosztású, mi szeretünk itt lakni, csak valahogy a cuccaink "kifolynak", de lehet, hogy másnak nincs ennyi. (Bár azt hozzá kell tenni, hogy sok könyvem még anyámnál van ládákban, sosem volt ebben a lakásban... És még egy hegedű :o)
Egyik ismerősöm úgy fogalmazott, hogy "inkább egy déli fekvésű cső, mint a szülőkkel együtt lakni..."
Én ismerek olyan családot, akik 5 gyerekkel (tehát heten!) laknak 47 m2-en. Hát az már gáz, főleg, hogy kamaszok a nagyok.
De picikkel szerintem érdemes belevágni, főleg ha csak rezsi van.
Nem lehetne anyukát a 37-be rakni, ti meg maradnátok a nagy lakásban? (bár gondolom ez nem egyszerű :o/ )
Ha nem jöttök ki Anyukáddal akkor én bármekkora lakásba mennék csak külön legyünk.
Mi 54 nm-es panelba laktunk de akkor még csak hárman voltunk.Szerintem négyen is kényelmesen elfértünk volna.
Lenne egy nagyszoba (együtt a 6 hónapos kislányunkkal) és egy kisszoba(kisfiúnknak jó lenne, 2,5éves).
A bejárati ajtóból egyből a konyha nyílik minden berendezésével, csak épp nincs étkező asztalnak hely és a hűtő is eléggé útban van.
Fürdő, wc egyben, de viszonylag nagy bent a hely.
A fő bajom: a babakocsi, etetőszék, konyha asztal hely hiánya.
Előszoba egyáltalán nincs, a konyhából nyílnak a szobák.
Fel van újítva, párom rokonáé, más verzió nem lehet, csak mi költözhetünk be, nekünk ajánlották évekre fel a lakást.
Amíg nem megy iskolába a nagyobb gyereked, addig szerintem mindenképpen elfértek.
Etetőszékből mi asztalra csatolhatósat vettünk, ami kvázi nem foglal helyet, nekünk nagyon bejött egyéb szempontból is.
Nálunk is ilyen a leosztás kb. A két gyerkőc egy idő után már mehet együtt a kis szobába, 3 év felett a nagy fiad kaphat galériaágyat, alá befér a kiságy, imádni fogja...
Ami nehéz, hogy mivel nem saját, átalakítani gondolom nem lehet, de sok ötletet lehet pl az IKEA honlapon találni, hogy hogy lehet a kevés helyet jól kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!