Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiamnak a fürdéseknél...

Kisfiamnak a fürdéseknél próbálom a kukiján a bőrt visszahúzni, ameddig engedi, nem tovább. De meg sem moccan. Változik ez még 1 éves koráig? Úgy értem, ha próbálkozom, visszatudom majd húzni, vagy ha eddig nem moccant, nem is fog?

Figyelt kérdés
A fiam 4 hónapos. A későbbi sebészeti gondok elkerülése érdekében már 1 hós kora óta próbálkozom,de semmi. Nem szeretném ha az orvos rántaná fel neki. Egy picit sem lehet felhúzni és aggódom. Bár az orvos mondta, hogy ne nyúljak hozzá, de nem akarok odáig eljutni, hogy ő "bántsa".
2009. ápr. 17. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:
A párod még nem próbálta helyetted csinálni? Elég nehéz hátrahúzni, mert folyton mocorognak és ugye pici is a kukacuk. Szerintem ne add fel és óvatosan próbáljátok. Az én babám 3 hónapos, már kicsit sikerült neki hátrahúznom, de sokat kell próbálkozni. Sok sikert!
2009. ápr. 17. 12:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Ő nem meri mert jó nagy keze van. Köszi a választ.
2009. ápr. 17. 12:23
 3/6 anonim válasza:
Nem megy miden azonnal fokozatosan de ha mégsem sikerül max 3évesen az orvos is megcsinálja kicsit fáj a fiúnak de kibírja :-)
2009. ápr. 17. 12:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi 7 hónaposak vagyunk és én is próbálgattam naponta huzogatni de nem mozdult mondtam a gyerekorvosunknak aztmondta nem is szabad jobban ez az Ő dolguk hogy felhúzzák. Meg is csinálta egy alkalommal picit sírt de azóta már nekem is könnyebb!
2009. ápr. 17. 12:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 4 hós, kb. 1 hónapja húzom neki, de nem nagyon tágul, az hogy rendesen hátrahúzódjon-hát elég messze van, de sok fiús anyukát megkérdeztem é mindenki azt mondta hogy nagyon óvatosan csináljam neki, mert ha bereped akkor begyulladhat és hegesedve gyógyul - emiatt szintén szűk marad. Igazából minden anyuka egyöntetűen azt mondta hogy fürdés után ha felázott a bőr és meleg akkor egy picit tovább lehet húzni. Volt aki olajjal csinálta, én ezzel nem merem...
2009. ápr. 17. 13:00
 6/6 anonim válasza:

Az én fiam már 2,5 éves. Annak idején nekünk is volt ez a problémánk, akkor a gyerekorvos azt mondta, hogy 2 éves koráig nem foglalkozik vele.

Mivel 1 éves kora körül egyre többen mondták nekünk is , hogy erőltetni kell a bőr felhúzását, így apránként én is próbálgattam neki felhúzni. Volt hogy be is repedt, és csak rosszabb lett a helyzet, még jobban letapadt.

Már én sem mertem hozzá nyúlni és végül urológushoz fordultunk, mert teljesen letapadt.

Az urológus műtétet javasolt, amit rövid altatásban csináltak. Így utólag azt javaslom inkább orvosra, SZAKORVOSRA! bízzátok, neki ez napi rutin feladat és Ti sem idegesítitek magatokat rajta, hogy valamit elrontotok.

Azóta minden rendben és a műtét sem viselte a kisfiamat.

2009. ápr. 17. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!