Akinek rossz alvó volt a babája, mikor lett jobb?
Szia. Az enyém sosem volt jó alvó, már újszülöttnek sem. Éjjel két óránként evett majd 1 éves koráig. Napközben 20 perceket aludt 3 hónapos koráig. Utána is katasztrófa volt a nappali alvása, 20 perc után felriadt, és vagy vissza tudtam altatni, vagy nem, de inkább nem.
Nálunk a "csoda" másfél éves korában jött el, akkor aludta át először az éjszakákat. Mikor kijött a 16. foga is. Azóta egy álom.. :) Este 10-től reggel 8-ig alszik, nem ébred egyszer sem... és napközben is "lenyom" 2-3 órákat egybefüggően. (2,5 éves).
Fogzáson kívül még a szeparációs szorongás és a mozgásfejlődés miatt kelnek ebben a korban a babák. Nálunk is ez ment, most 16 hós, most már csak kb minden második éjjel kel fel egyszer, plussz egyszer még szopizik is... A szopizással nincs bajom, de hogy a másikat nem tudja elhagyni... De most jön egy csomó foga egyszerre, ezért kel, remélem minél előbb nekünk is lesz nyugodt éjszakánk. Kitartás neked!
Ja, fogzásra mi is a Nurofent használjuk, ha nagyon nyűgös. A szep. szorongás elleni kelés ellen meg összetoltam az ágyunkat és kiszedtem néhány rácsot, hogy ha felriad, akkor ne kelljen felkelnem hozzá minden alkalommal, hanem ha úgy gondolja, akkor átmászik hozzám, befészkeli magát és alszunk tovább:) jobb megoldás nincs szerintem. Az "alvászavar" miatti kialakított szokásokat állítólag el fogják hagyni, ha megszűnik az ok. Vagyis ha kinőnek a fogai, túl lesz a szep. szorongáson, akkor nem fogja igényelni az együtt alvást sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!