Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha 2 évesen még nem...

Baj, ha 2 évesen még nem tudja kiköpni a fogkrémet?

Figyelt kérdés
Nagyon picike Elmexet teszek a fogkeféjére. Én mosom meg neki és utána iszik egy kis vizet, szóval lenyeli. Ezt annyira megszokta, hogy nem is tudom, hogy szoktassam rá a köpésre. Én hiába mutatom neki, csak kinevet.
2009. ápr. 17. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:

gyerekfogkrémek úgy lettek kifejeztve, hogy nem káros, ha lenyelik.sztem a felnőtt sem, gyerekként emlékszem, én is lenyeltem).

az én fiam is 2 éves, és ellopta egyszer a tubust, és már csak akkor láttam meg, amikor félig volt. Semmi baj nem let tőle.

úgy tudom, 6 éves korukig kell, hogy megtanuljanak fogat mosni, mondjuk a lányom 3 éves, ő már elég ügyes.

2009. ápr. 17. 10:16
 2/4 anonim ***** válasza:

A fiaim sokáig nem is tudtak köpni, tanítani kellett őket. Elmúltak már 3 évesek, mire rendesen ment.

Kicsi fogkrém nem árt. gyerekkorunkban mi is kajáltuk :)))

2009. ápr. 17. 11:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahhoz nagyon sokat meg kell ennie hogy baja legyen tőle úgy olvastam hogy egy 10 kg os gyereknek kb 50 mg fluoridtól kezdödnek légzés problémái és bélpanaszai egy doboz fogkrémben kb 8 - 10 mg fluorid van egyébként pedig a tej ellensúlyozza a fluorid káros hatásait..

Fluorid túladagoláskor is tejet itatnak vagy azzal hánytatnak...

2009. aug. 20. 18:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi, de én nem pont ilyen túladagolási tünetektől tartok. Hanem állítólag majd a maradandó fogakon lesznek fehér foltok. Amit ugye csak akkor látok meg, ha már kibújtak. Az meg még odébb van.

Amúgy továbbra is lenyeli, de próbálok kevés fogkrémet használni.

2009. aug. 21. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!