Ugye ti se fektetitek a babát idoben? Mindig siessek haza, ha a rokonoknál jol érezzuk magunkat? Doki megmondaná ha valami baj volna a kicsivel? A miénk fél éves és 8 kilo. Mindent a kezébe fog.
A babának kell a napirend.
Ha minden nap tizenegykor fektetitek, akkor OK, majd később fogtok vele szenvedni esetleg, ha oviba kell vinni, és nem akar 8-kor feküdni, reggel meg 6-kor kelni.
Ha egyszer így, egyszer úgy teszitek ágyba, az nem OK.
Az az alapszabály, kedves anyuka, hogy a felnőttek alkalmazkodnak a kisbabához, és nem fordítva.
Mi ragaszkodunk a napirendhez, akkor is, ha jól érezzük magunkat valahol. A gyerekeim ezt meghálálják.
Persze 1-2 alkalommal már előfordult, hogy nem értünk haza 7-re, hanem csak fél 8-ra, de az belefér, akkor rövidebb a pancsi, de 8-kor ugyanúgy alvás van.
Én ezt szeretem, a férjem is, mi ebben egyetértünk.
Ha ti egyetértetek ebben a férjeddel, az jó.
De a babának kell a napirend.
Fontos a napirend és igenis a babát időben le kell fektetni!
Nemcsak az ápoltság és a milyen ügyes, okos a fontos, hanem, hogy pihenjen...
Én 35 éves vagyok, a gyerekem 10 hónapos és 8kor ágyban van, mégha mikulások is esnek az égből, akkor is...
Megmondom őszitén, nálunk soha nem volt szigorú napirend. Megvolt a dolgok megszokott sorrendje, menete, de plusz-minusz fél órás csúszásokon sosem idegesitettem magam. Nem vagyunk robotok.
Épp ezért abból sem csináltam soha problémát, ha egy-egy kivételes napon későn értünk haza vendégségből, programról. Állithatom, hogy nem okozott ez semmilyen károsodást a gyerekeimnél, mert már 2 és 5 évesek, kiegyensúlyozottak, szófogadóak, a nagyobbikkal az oviban sem volt soha semmi gond.
Ne foglalkozz a huhogókkal, jól csináljátok!
tesóméknál nincs napirend, a gyerek mikor rám van bízva éjszakára, meg van fürdetve legkésőbb 7kor, de mivel ő megszokta hogy akkor fekszik mikor akar, így éjjel 11 órakor még könyörögnöm kell neki, hogy aludjunk már.
Nem tartom helyesnek, ha nincs egy bizonyos napirend, szerintem a babának szüksége van rá.
ha ált mindig egy időben altatod a babát akkor ennyi idősen már valszeg beállt erre
tehát simán előfordul h el is alszik akárhol van
akár kézben is akár autóban vagy babakocsiban stb....
nem tartottam szigorú napirendet soha kb este 9 kor alvás
de ha nem értünk haza akkor elaludt ott ahol voltunk
a dokinak kötelessége szólni ha valami baja van a babának
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!