Tényleg igaz, hogy a bölcsis gyerekek előbb megtanulnak beszélni?
Kisfiam 13 hónapos, még nem mond szavakat, csak szótagokat, hablatyolás féléket.
Kis unokatestvére külföldön él, bölcsibe jár 1 éves kora óta. Most 19 hónapos, és már 3 nyelven mond értelmes szavakat.
Anyum szerint azok a gyerekek, akik közösségbe járnak előbb tanulnak meg beszélni.
Én mégis úgy érzem, bennem van a hiba, hogy kisfiam még nem mond egy értelmes szót sem. Sem anya, apa, pápá, semmit:(
Mutogat, és közben szótagokat mond, általában KE, GE... megérteni mindent megért, de beszélni nem beszél még:(
Nagynéném szerint én vagyok béna, mert minden gyerek azt csinálja,amit tanítanak neki:(
Dehogy vagy béna, ostobák.
Szóval a kisfiúk nagyon ráérősek az én nagyobbik fiam két évesen kezdett el egy-két szót mondani. Mindent megértett, megcsinált, csak nem igazán beszélt. Két és fél évesen került bölcsibe, és a közösség valóban jót tett neki, elkezdett gyarapodni a szókincse. Viszont nagyon szégyenlős volt, ha kérdezték akkor nem szólt egy szót sem. 3 és fél éves korára választékosan beszélt, igazi dumagép lett, 5 éves korára az összes betűt tökéletesen kiejtette, még a nehéz és pörgetős R betűt is, számol, és képekről, újságból másolja a betűket és a számokat.
Nem kell kétségbeesned, ha rendszerint teszed a dolgodat és mindig beszélsz a fiadhoz akkor nem lesz semmi baj. Nézegessetek könyveket, mesélj neki és ne erőltess semmit. Minden jön majd magától.
Az a csöppség aki már egy évesen bölcsibe kényszerül és nélkülözi az anyukáját semmivel nem gazdagabb.
Biztosan nagyon jó édesanya vagy, légy csak türelmes és halgass a szívedre élvezd a babáddal töltött időt.
Kétgyermekes anyuka
Egy kis biztatás, remélem: párom három évesen egy árva értelmes szót nem mondott. Szegény anyósom - akinek szintén mindenki azt mondta, ő a hibás - rohant is vele mindenféle vizsgálatra. Erre a pszichológusok megállapították, hogy 1 évvel érettebb a koránál. Ma három diplomája van...
Egyébként a Spock könyvben olvastam, hogy sok átlagon felüli képességű kisgyerek tanul meg extrém későn beszélni. Szerintem lehet benne valami.
Bocsi, rosszul írtam...
A kis unokatesó már 13 hósan is mondott 1-2 szót egy nyelven. Most 19 hósan pedig 3 nyelven egyre többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!