Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás most már nem 6...

Hozzátáplálás most már nem 6 hanem 4 hónaptól?

Figyelt kérdés
Négy hónapos a kislányom. Tegnap találkoztunk a védőnővel aki szólt, hogy lassan kezdjük el a hozzátáplálást almával. Rákérdeztem, hogy eddig azt hittem hogy 6 hónap az ajánlott. Azt mondta, hogy igen úgy volt, de mostmár nem, csak gabonát, kekszet meg ilyeneket nem lehet tejbe rakni, almát már négy hónaptól adjak a gyereknek. Megint változik a védőnők nézete?
2011. aug. 24. 12:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
68%
a nem hízás oka lehet a mostani nagy meleg is, az nem baj ha nem hízik, akkor van baj ha csökken a testsúlya. figyeld meg a következő két hétben is a gyarapodsát ha nincs változás akkor talán itt az ideje mellé táplálni, de ne szopi helyett hanem két szoptatás között. esetleg próbáld ki a tejpépet, vannak hippes és nestlés pépek amit már 4 hónapos kortól lehet adni, de vigyázz vele mert némelyik babának szorulása lesz tőle.
2011. aug. 29. 10:57
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
A legújabb verzió szerint 4 és 6 hónapos kor között ajánlott elkezdeni a hozátáplálást. A babától függ, ha kiköpködi lehet várni, ha szívesen fogadja, akkor az almától semmi baja nem lesz. Az új eredmény alapja az, hogy a hat hósan elkezdett hozzátáplálással sokáig csúszik sok táplálék bevezetése, és a legújabb eredmények azt mutatják, hogy vannak olyan élelmiszerek, és zöldségek, amiket bizonyos kor alatt meg kell kapnia a babának, mert ha túl későn találkozik vele, akkor ugyanúgy allergiát okozhat, mintha túl korán kínáljuk vele. Emiatt az új ajánlás, de ezt rugalmasan kell kezelni, teljesen a babára kell hagyatkozni. Annak nincs értelme hogy egy olyan babát kínálgassunk, akinek még nincs erre igénye. Figyelni kell a babát, és mikor érdeklődni kezd akkor megkínálni. A bélrendszer érése 4-6 hónapos kor között történik meg valamikor, és ezt sajnos csak a baba érdeklődéséből lehet tudni hogy mikor következett be.
2011. aug. 29. 11:31
 23/28 anonim ***** válasza:
Ahány védőnő annyiféle válasz és nézet. + a gyerekorvosok!
2011. aug. 29. 12:00
 24/28 anonim ***** válasza:

ahol én élek nincs ilyen védőnői szolgálat mint nálatok. nem tis tudom miben merül ki a feladatköre. én csak itt a GYKn olvasom hogy ezt meg azt mond a gyerekorvos vagy védőnő (gyerekorvossal sem találkozni gyakran) sokszor irigyellek is benneteket hogy van kivel megbeszélni a problémákat kezdő anyukaként, de látom hogy van amikor inkább összezavarnak, ezért örülök h nálunk nincs.

én mindent ösztönösen csináltam. persze elolvastam itt mindenfélét, de teljesen a gyerekeme biztam. hiába kináltam még 7 hónaposan is neki a kaját, nem kellett semmi, csak alma, majd banán, most barack de az ebédet elfogadja igy egy évesen...beteg sose volt, még mindig intenziven szopik, bár ugy néznek rám mint egy földönkivülire hogy meddig akarom még szoptatni, már rég el kellett volna választani...

én nem kötném a védőnő orrára hogy mikor mit eszik, főleg ha látnám hogy ilyen határozatlanok....

egy erdélyi anyuka.

2011. aug. 29. 12:29
 25/28 anonim ***** válasza:
1 éves múlt a lányom, 6 hónapos korában kezdtük el a hozzátáplálást, addig anyatejes volt. Én nem kezdtem volna el mást adni előbb, mint 6 hónap, még a védőnő tanácsára sem, hiszen a babám szépen gyarapodott, semmi nem utalt arra, hogy be kéne vezetni mást.
2011. aug. 29. 12:50
 26/28 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm kezdettől fogva tanácsolta a hozzá táplálást 4 hónapos kórtól.Ez régen is így volt nem újdonság szerintem bizonyos könyvekben is lehet olvasni róla.Persze az más dolog hogy közben tanácsolják a szoptatást 3 éves korig vagy ha nem tudod akkor napi 1* tápszer.És csoda hogy nem engedik sokan oviba a gyerkőcöt mert 3 évesen csak a cumisüveget ismeri és olyan kényelmes a modern pelus is hogy nem tudod leszoktatni.Na mifelénk ez a divat jelenleg.
2011. aug. 29. 13:01
 27/28 xStefix ***** válasza:
100%

Na, akkor összegzésként ajánlom figyelmetekbe ezt a két cikket:

[link]

[link]

Ezekben továbbra is 6 hónap az ajánlott kor és NEM 4-6 hónap. Viszont abból a szempontból nagyon tanulságos olvasmányok szerintem, hogy minden olyasmit leírnak, amit ti is felsoroltatok, mint lehetséges "kivétel" a szabály alól. Magyarázzák, hogy ezeknek a kivételeknek a nagy része valójában miért nem kivétel és mi minden lehet bizonyos jelenségek hátterében.

Mindezzel nem azt mondom, hogy szó szerint kell venni a leírtakat; sem azt, hogy ez az egyetlen üdvös út - de szerintem sok olyan van benne, ami első nekifutásra nem egyértelmű egy laikus anyuka számára. Nekem se volt az, amikor először olvastam - de teljesen logikus dolgokról van benne szó. És végül, nem arra buzdít még ez a cikk sem, hogy máshogyan tilos csinálni, hanem arra szeretne rávilágítani, hogy mennyire összetett a kérdés. De talán segít abban, hogy az ember lánya még felelősségteljesebben döntsön.

2011. aug. 29. 14:25
 28/28 anonim ***** válasza:
Igen, állítólag 4 és 6 hónap között ideális, de szerintem a baba megmondja. Én babám tápos, de utálta az almát. Aztán fél évesen adtam neki, akkor se szerette, főztem krumplit sok vízzel mixeltem, azt megette... szóval lehet, h fél évesen örült volna neki, nem tudom.
2011. aug. 29. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!