Hozzátáplálás most már nem 6 hanem 4 hónaptól?
ahol én élek nincs ilyen védőnői szolgálat mint nálatok. nem tis tudom miben merül ki a feladatköre. én csak itt a GYKn olvasom hogy ezt meg azt mond a gyerekorvos vagy védőnő (gyerekorvossal sem találkozni gyakran) sokszor irigyellek is benneteket hogy van kivel megbeszélni a problémákat kezdő anyukaként, de látom hogy van amikor inkább összezavarnak, ezért örülök h nálunk nincs.
én mindent ösztönösen csináltam. persze elolvastam itt mindenfélét, de teljesen a gyerekeme biztam. hiába kináltam még 7 hónaposan is neki a kaját, nem kellett semmi, csak alma, majd banán, most barack de az ebédet elfogadja igy egy évesen...beteg sose volt, még mindig intenziven szopik, bár ugy néznek rám mint egy földönkivülire hogy meddig akarom még szoptatni, már rég el kellett volna választani...
én nem kötném a védőnő orrára hogy mikor mit eszik, főleg ha látnám hogy ilyen határozatlanok....
egy erdélyi anyuka.
Na, akkor összegzésként ajánlom figyelmetekbe ezt a két cikket:
Ezekben továbbra is 6 hónap az ajánlott kor és NEM 4-6 hónap. Viszont abból a szempontból nagyon tanulságos olvasmányok szerintem, hogy minden olyasmit leírnak, amit ti is felsoroltatok, mint lehetséges "kivétel" a szabály alól. Magyarázzák, hogy ezeknek a kivételeknek a nagy része valójában miért nem kivétel és mi minden lehet bizonyos jelenségek hátterében.
Mindezzel nem azt mondom, hogy szó szerint kell venni a leírtakat; sem azt, hogy ez az egyetlen üdvös út - de szerintem sok olyan van benne, ami első nekifutásra nem egyértelmű egy laikus anyuka számára. Nekem se volt az, amikor először olvastam - de teljesen logikus dolgokról van benne szó. És végül, nem arra buzdít még ez a cikk sem, hogy máshogyan tilos csinálni, hanem arra szeretne rávilágítani, hogy mennyire összetett a kérdés. De talán segít abban, hogy az ember lánya még felelősségteljesebben döntsön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!