Hozzátáplálás most már nem 6 hanem 4 hónaptól?
Az, hogy a baba érdeklődik, nem biztos, hogy azt jelzi, hogy tényleg készen is áll a szilárd táplálékokra.
Ugyanígy a vészergénységre sem biztos, hogy a hozzátáplálás lesz a megoldás.
Ezzel most nem a fenti anyukákat akarom kritizálni (!), csak szakmailag ahhoz, hogy eldöntse valaki, valóban szükség van-e / érdemes-e elkezdeni már az evést, több szempontot is érdemes mérlegelni, együttesen - és ez sajnos gyakran nem történik meg, még az eüsök részéről sem.
xStefix!
14:38 vagyok (egy hülye "eüs")! Én nem tudom szakmai szempontokból nézni a gyermekem nevelését/igényeit, csak az emberi szempontokat veszem figyelembe, és hallgatok az ösztöneimre... Nem tudom kockán és mereven kezelni ezeket a kérdéseket (bár ahogy írtam - sokat dilemmáztam).
Az én fiacskám csak tápszeres volt 4 hósan, ráadásul nagyon nagy étvágyú. Elkezdtem a hozzátápit, hát mindentől olyan hasfájása volt, pl. néhány kanál barack, alma, hogyha már ezektől, én bizony hagytam a francba, hiába mondta doki, védőnő, hogy kezdhetem.
3 hét múlva újra próbáltuk, és minden remekül ment. Egyébként elsőre is gyönyörűen evett kanálból, ízlett is neki, érdekelte is. Egyszerűen a gyomra, bélrendszere nem állt készen.
bár nem olvastam végig amit eddig írtatok, mi most vagyunk 6 hónaposak és 5,5 hósan kezdtem neki almalevet (és hígítva) kínálni neki, most már az őszibarackot eszi pépesen, e melett 6x szopizik egy nap, de van hogy éjszaka is felébred és cicit kér, tehát az már a 7,8 szopi lenne. Sajnos 5,5 hósan már az éjszakai bónusz evésre nem volt tejem, és mai napig egyre inkább csökken, pedig mindent megteszek hogy ne így legyen, ezt csak azért írtam le, mert szerintem ezek a számok hogy hat hós vagy négy csak mérvadóak, de nincsenek kőbe vésve mert ha egyszerűen már nem elég az anyatej a babának vagy az anyukának apad el a teje, attól még a gyereknek kell ennie valamit, szóval most ott tartunk hogy ahogy ismeri meg az új ízeket és eszik belőle mennyiséget olyan arányban csökken a tejem is és ez így jól is van, a természet a tested, az anyai ösztön tudja hogy mi jó neked és a babának, ezért a védőnő vagy a akárki, egy külső szemlélő mondhatja a tanácsait meg az intelmeit, de úgy is az fog működni ami mindekttőtöknek jó, én ezen a véleményen vagyok. Hozzá teszem, hogy én is úgy indultam neki, hogy 6 hónapos koráig csak is kizárólag szoptatni fogom, de aztán nem így alakult.
Tanácsokról meg annyi, hogy minket a gyerekorvos szúrt le anno, 3-4 hónap körül volt a pici akkor, hogy hogy nem adunk neki még főzeléket?! nem zöldséget, vagy gyümölcsöt, FŐZELÉKET!
utolsó vagyok, azt még kifelejtettem, hogy a gyerkőc már nagyon sokat mozog minden érdekli, és nem tudok előtte enni, úgyhogy ne nyújtózkodni az étel felé, vagy ne cuppogna, azt gondolom hogy ezek a jelzések is arra utalnak, hogy készen áll a hozzátáplálásra. kezdetektől jó evő gyerek, a kórházból úgy jöttünk haza, hogy tudott hatékonyan szopizni, be is indult a tejtermelés, rengeteg tejem volt, de mostanra már csökkenőben van. a gyümölcsöket is imádja, továbbra is jó evő maradt.
csak azt tudom mondani, hogy mindenki nézze a saját gyereke reakcióit és abból tudni fogja, hogy eljött e már za idő az új ételek bevezetésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!