Mit ehet a 7hónapos lányom?
Gondolom akkor a hozzátáplálást már elkezdted. Miket eszik? Almát, krumplit, őszibarackot?
Leírom, az én babám miket evett már 7 hónaposan úgy, hogy 6 hónapos volt, amikor elkezdtem a hozzátáplálást:
alma, burgonya, sütőtök, cékla, sárgarépa, tojás nélküli háztartási keksz (reszelve), petrezselyem, csirkemell, banán, tök+kapor+1 kk olivaolaj (főzeléknek), körte, zabpehely (1 tk), brokkoli.
Szép fokozatosan vezettem be ezeket, mindent pároltam, de például imádja a sült almát, teljesen más íze van mint főve vagy nyersen, próbáld ki, csak úgy natúr megsütni tepsiben, esetleg kis alufóliával betekerve, hogy a leve ne folyjon szét. Csinálhatsz vegyesen párolt almát burgonyával, vagy kis sárgarépa főzeléket petrezselyemmel, esetleg anyatejjel higítva vagy a saját főzővizével. Én használtam minimális sót, tényleg csak késhegynyit, imádta a babám a főztömet. Pici, fél vagy 1 kávéskanál olivaolajat a főzelékekbe tenni kell, hiszen a zsírban oldódó vitaminok így tudnak beépülni a baba szervezetébe. Imádta a kincsem a reszelt almát reszelt háztartási keksszel, sok okos ugye ezért is beszólt, hogy jujjj cukor van benne, nem szabad, dehogynem szabad! Napi 1-2 keksztől az égvilágon semmi baja nem lett, viszont a lisztes dolgokat el kellett kezdeni, hogy később ne legyen lisztérzékeny. Banánturmixot is csinálhatsz neki anyatejjel, imádni fogja, a reszelt, pépesített gyümölcsöket meg esetleg lehet 1-1 teáskanál zabpehellyel dúsabbá tenni, várni kell, hogy jól szétázzon benne. Tejpéppel is lehet már próbálkozni, az én babám imádta a grízes-banános tejpépet, olyan, mint egy finom tejbegríz.
Szerintem kevés alapanyagból is lehet változatosan és finomakat készíteni a babádnak, én például a bébi ételt nagyon ellenzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!