9 hetes 5500grammos táppszeres kisbaba ehet 3 óra helyett 2 óránként 140-180 grammot? Nem lesz baja?
Igazad van utolsó...minél több embert kérdezek, annál több és többféle a válasz, bele lehet őrülni. Most is éhes lett hamarabb mint 3 óra, mihez tudnék kezdeni egy ordító gyerekkel? Nyilván megetetem.
Valaki kérdezte, hogy biztosan éhes e. Több mint valószínű, hogy az: Megetetem, szopizik, nem elég, jön a táp. Ha elég csendben marad, tegyük fel elalszik, felébred 1 óra múlva, játszunk, nézelődünk, az 1 óra maximum, és egyszer csak rázendít. De vigasztalhatalan. Nem a hasa fáj, néha azt hiszem, hogy álmos, megpróbálom letenni, reménytelen. Pelus tiszta, de az miatt amúgy sem sír ilyen keservesen. Mit tudnék tenni? Megetetem ismét, úgy, hogy nem telt az a misztikus 3 óra.
Azt hiszem meg van a megoldás. Rossz neki a tápszer. Azért is olyan nyugtalan, ficánkol, feszíti magát minden egyes tápszeres kajálás után.
Holnap megyek új tápszerért, kíváncsi vagyok az milyen lesz.
A védőnő mondta, hogy sokaknál jelentkezik ez, hogy nem "telít" a tápszer, olyankor váltani kell.
Ennyi idősen az én kisfiam kb. 160 grammot evett 2-3 óránként. Az orvosa szerinte egyen, ha éhes, a védőnő pedig padlót fogott, hogy az rengeteg. Én meg ijedeztem, hogy mi lesz, ha így folytatja, félévesen mennyit fog enni???
Most 7 hónapos, 180-210 gramm között eszik, köszöni jól van!:) Az orvosa most is azt mondja, hogy annyit eszik amennyire szüksége van, a védőnő szerint szépen gyarapodik, minden rendben, én meg örülök az egészséges, mosolygós kisfiamnak, aki nagyon jól tudja, mikor mennyi tápszerre van szüksége.:)
Először is nagyon sok a 180 gramm egy ilyen pici babának, másodszor pedig, valami elfoglaltságot kell kitalálni az időhúzáshoz, mert kitágul a gyomra, megerőltetődnek a belei.
Szerintem nem azért sír mert éhes, hanem valami baj van, de nem tudja megmondani és lehet, hogy éppen az a baja, hogy még nem űrült ki a gyomra.
Ha nem akarod dajkálni, vidd sétálni, a kocsiba való mozgást szeretik általába a gyerekek.
Semmi képen sem jó a gyakori, de főleg ennyi mennyiség.
Elrontod a babádat. Legyen türelmed hozzá, már ilyen oiciknek is le lehet kötni valamivel a figyelmét az tuti.
3 gyerekem, 8 unokám és 3 dédunokám van elhiheted, hogy jót akarok.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!