Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hetes 5500grammos táppszeres...

9 hetes 5500grammos táppszeres kisbaba ehet 3 óra helyett 2 óránként 140-180 grammot? Nem lesz baja?

Figyelt kérdés
2011. aug. 22. 21:02
1 2 3
 11/25 Disi ***** válasza:
Ja még annyit, hogy az enyém is kap tápszert, mert sajnos nincs elég tejcsim :((((((
2011. aug. 23. 12:37
 12/25 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó...minél több embert kérdezek, annál több és többféle a válasz, bele lehet őrülni. Most is éhes lett hamarabb mint 3 óra, mihez tudnék kezdeni egy ordító gyerekkel? Nyilván megetetem.

Valaki kérdezte, hogy biztosan éhes e. Több mint valószínű, hogy az: Megetetem, szopizik, nem elég, jön a táp. Ha elég csendben marad, tegyük fel elalszik, felébred 1 óra múlva, játszunk, nézelődünk, az 1 óra maximum, és egyszer csak rázendít. De vigasztalhatalan. Nem a hasa fáj, néha azt hiszem, hogy álmos, megpróbálom letenni, reménytelen. Pelus tiszta, de az miatt amúgy sem sír ilyen keservesen. Mit tudnék tenni? Megetetem ismét, úgy, hogy nem telt az a misztikus 3 óra.

2011. aug. 23. 13:42
 13/25 A kérdező kommentje:

Azt hiszem meg van a megoldás. Rossz neki a tápszer. Azért is olyan nyugtalan, ficánkol, feszíti magát minden egyes tápszeres kajálás után.

Holnap megyek új tápszerért, kíváncsi vagyok az milyen lesz.

A védőnő mondta, hogy sokaknál jelentkezik ez, hogy nem "telít" a tápszer, olyankor váltani kell.

2011. aug. 23. 16:11
 14/25 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem tudom, honnét veszitek ezt a nagy könyvezést, senki nem beszélt semmi féle nagy könyvről! De én akkor is azt mondom, hogy ha keveset enne, akkor igen, kellene etetni sűrűbben, de így, hogy ekkora adagokat eszik, igenis, meg kell várni, amíg kiürül a kis poci! Az enyém mondjuk ilyen melegbe jóval kevesebbet eszik, csak mert itt valaki azt írta, hogy ilyen melegben még többet eszik! Az viszont lehetséges, hogy a tápszerrel van a gond!!! Akkor mindenképp ki kell próbálni más fajtát! Tuti ez lesz a megoldás, mert ha jó a tápi, akkor szerintem lehetetlen, hogy ekkora adag után 2 óra múlva éhes legyen! És szerintem ha orvost kérdezel, vagy védőnőt, az is azt fogja mondani! Nem kell itt az anyukákat szidni, hogy mindenki mást mond! Gondolhattad volna, ha ide kiteszel egy ilyen választ, mindenki mást mond! Kérdezd meg a dokit, hogy ekkora adag nem-e sok egy ekkora babánál! Mert nekem amikor 3 hónapos volt, rácsodálkozott a doki is meg a védőnő is, hogy már megeszik 130 ml-t! De mondom, tuti a tápszerrel lesz a gond! Azért majd írd le, hogy mit mondtak, és hogy a tápi csere után megoldódott-e a probléma!!! Jó egészséget!
2011. aug. 23. 17:21
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszi!Feltétlen elmondom, illetve leírom, ha lesz változás, azt is ha nem lesz, de remélem lesz. Nekem sem a védőnő, sem a gyerekdoki nem álmélkodott a mennyiségen.
2011. aug. 23. 20:14
 16/25 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen az én kisfiam kb. 160 grammot evett 2-3 óránként. Az orvosa szerinte egyen, ha éhes, a védőnő pedig padlót fogott, hogy az rengeteg. Én meg ijedeztem, hogy mi lesz, ha így folytatja, félévesen mennyit fog enni???

Most 7 hónapos, 180-210 gramm között eszik, köszöni jól van!:) Az orvosa most is azt mondja, hogy annyit eszik amennyire szüksége van, a védőnő szerint szépen gyarapodik, minden rendben, én meg örülök az egészséges, mosolygós kisfiamnak, aki nagyon jól tudja, mikor mennyi tápszerre van szüksége.:)

2011. aug. 23. 23:51
 17/25 anonim ***** válasza:

Először is nagyon sok a 180 gramm egy ilyen pici babának, másodszor pedig, valami elfoglaltságot kell kitalálni az időhúzáshoz, mert kitágul a gyomra, megerőltetődnek a belei.

Szerintem nem azért sír mert éhes, hanem valami baj van, de nem tudja megmondani és lehet, hogy éppen az a baja, hogy még nem űrült ki a gyomra.

Ha nem akarod dajkálni, vidd sétálni, a kocsiba való mozgást szeretik általába a gyerekek.

Semmi képen sem jó a gyakori, de főleg ennyi mennyiség.

Elrontod a babádat. Legyen türelmed hozzá, már ilyen oiciknek is le lehet kötni valamivel a figyelmét az tuti.

3 gyerekem, 8 unokám és 3 dédunokám van elhiheted, hogy jót akarok.

üdv.

2011. aug. 26. 15:10
 18/25 anonim ***** válasza:
Van valami változás a tápszer csere óta?
2011. aug. 26. 23:28
 19/25 A kérdező kommentje:
Könnyű azt mondani, hogy 'nem biztos, hogy éhes'. Igaz, egyáltalán nem biztos, csak ha már mindent csinálok vele, és m-gis sír, akkor arra tudok gondolni, hogy éhes. Fogalmam sincs egyelőre, hogy miért sír a gyerekem, ez pont elég nagy kudarc:-(
2011. aug. 27. 10:20
 20/25 A kérdező kommentje:
Van változás tápszer csere óta, nyugodtabb evés után, nem ficereg, izeg mozog, nyögdécsel, és ami a lényeg, hogy nem kér 2 óránként enni! És elég neki MAXIMUM 150 gramm. Szóval nem akarom elkiabálni, de úgy látszik beválik.
2011. aug. 27. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!