Mik azok a kérdések a babával kapcsolatban, amitől falra mászol?
Nekem pl.
Teáztatjátok már? (nem, és nem is fogjuk)
Mennyit eszik? (nem mérem, és nem is fogom)
3 óránként szopizik? (nem, amikor éhes)
Biztos jó a tejed? (nem, a víztől hízik a gyerek)
Már megint alszik? (örülök, ha naponta 1szer alszik...)
Persze mindig felháborodnak a válaszaimon...
6 hetes a lányom
A legeslegidegesitőbb az volt mikor az elején vadidegenek is azzal jöttek hogy szoptatod? Kinek mi köze van hozzá.
Aztán 4 hósan : még nem adsz neki semmi mást? Hát még nem. Mert ezé meg azé már ezt meg azt evett ilyenkor. Aztán a tejszinhab meg az édességgel mikor tömni akarták fél évesen, jaj ennyit megehet. BRRR, nekik tudtam volna menni.
Aztán van már foga, nekünk már x fogunk van. Ül, áll, jár már, mienk már igen. Az összehasonlitós anyukák is kiakasztanak.
Engem anyósék tudnak néha az őrületbe kergetni.
Kislányom jövő héten lesz 6 hónapos.
4 hósan a védőnő tanácsára elkezdtük a hozzátáplálást, de egy hét után abba is hagytam, mert nem bírt kakilni szegény, vagy ha mégis, kemény volt neki, meg sokat fájt a hasa. Anyósom azóta is egyfolytában nyaggat, hogy ha nem kezdem el hozzátáplálni, válogatós lesz!
A biztosítékot az verte ki nálam, amikor legutóbb elmentünk párommal vásárolni otthagytuk náluk (mert több helyre is mentünk és nem akartuk a nagy melegben magunkkal vinni) és mire hazaértünk anyósom megetetett vele egy fél almát babapiskótával. Egy olyan babával, aki addig csak anyatejet kapott! Na akkor közöltem a férjemmel, hogy többet nem hagyjuk az anyjáéknál a kislányt, inkább visszük magunkkal mindenhova.
Apósom pedig mindig azt mondja, hogy adjak neki kenyérhéjat, mert az masszírozza az ínyét és különben is a páromék is azt rágták mikor gyerekek voltak. ( 27 évvel ezelőtt).
A szoptatással és egyéb idegesítőeket már leírták.
Nálam most a standard:
-nem nehéz két gyerekkel? -de igen, néha az, de akkor is újra így döntenék.
-terveztétek? -igen. Csak azért kérdezik mert 17 hónap a korkülönbség.
Ezektől kiakadok. Ha nem terveztük volna is bevállaltam volna, de mi kis korkülönbséget akartunk. (23 hónapos a nagy, 6 hónapos a kicsi)
Utolsó vagyok.
Amin még kiakadtam, bár nem kérdés volt (és csak egy a sok közül): Lányom 14 hónapos volt. Inni kért ebéd előtt és mondtam hogy nem, majd ha evett (különben eltelitődik a gyomra és nem eszik rendesen). Anyósom: "jaj, hát szegénykém, anya nem ad inni neked? Majd én adok." Hát erre rászóltam hogy NE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!