Amikor adtátok a nevet a gyermekeiteknek, akkor megnéztétek, hogy az adott név milyen gyakran volt adva az elmúlt években?
Mi alapból úgy kezdtük a névválasztást, hogy a leggyakoribb 20 névből nem adunk a gyermekünknek. A vezetéknevünk Kovács, és emellé mindenképpen ritkább nevet akartunk választani. (Olivér lett)
Nálunk a fősulin 2 Tóth Éva volt. Ők a születési dátumuk alapján lettek megkülönböztetve. (82-es Tóth és 84-es Tóth) Na, és én ezt semmiképpen nem szerettem volna a gyermekemnek.
Viszont, ha nem ilyen gyakori a vezeténevünk, akkor engem sem érdekelt volna, hogy hányadik helyen áll a gyakorisági listán. Akkot tuti Bence vagy Dávid lett volna. :)
Mi sem néztük meg előtte, mert szinte "kész" neveink voltak már. Az első nevét az apja, nagyapja, dédapja stb. után kapta, a második nevét, amit használunk, pedig egyszerűen azért, mert egyik reggel úgy ébredtem, hogy Boldizsár lesz a kisfiunk. A párom azt mondta legyen, ez volt a fő szempont.
Bocsáss meg kedves kérdező, de tennem kell egy off-ot:
Ma 13:02 és 85%-os, Isten éltesse sokáig a kisfiadat! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!