Mi baja lehet egy újszülöttnek a cigifüsttől?
A kérdésem provokatívnak tűnhet, de korántsem arról van szó, hogy mi füstölnénk... Lakótelepen lakunk, és alattunk kettővel van egy férfi, aki ahogy hazaér a munkából, egyből rágyújt. És ezt csinálja 10 percenként (!) úgy éjfélig, 1-ig. Aztán folytatja reggel, most is ezért vagyok ébren, felébredtem rá, majd kifordul a "belem", hányingerem van tőle, de éjszakára nyitva hagyom, mert különben meg megsülünk a panelban. De ha itt lesz velünk a kicsi, akkor nem megoldás, hogy majd nem érezzük, mert alszunk...
Jogilag semmit sem lehet tenni, a közös képviselővel is beszéltünk, és ezzel az emberrel is (ez egy utolsó szemét alak), de ugyanúgy csinálja, csodálom, hogy még él, a napi 2 doboza simán megvan...
Szóval teljesen tehetetlenek vagyunk.
Szerintetek mennyire káros az, ha beszívja a kicsi a füstöt, de egyből rohanok ablakot zárni, ha megérzem???
Csak addigra már büdös van bent.
Vagy mit tudok tenni?? Ti mit tennétek?
Van egy másik szobánk, de oda is bemegy a füst, így a másik gyerekemnél egyáltalán nem is tartjuk nyitva az ablakot, inkább a melegtől ne aludjon, mint a cigifüsttől...
36 h km
Nálunk is így van, csak mi több helyről kapjuk a füstöt, de napi mondjuk 3-szor érzem meg. Gáz, de még kibírható. Zavar, de nem tudok mit tenni, kisebbség. Még szólni sem merek.
Biztos vagyok benne, hogy árt, pláne ha 10 percenként érzitek.
Keményen káros a picinek, de nem csak születése után, hanem már most is, hiszen te szívod más füstjét, a passzív dohányzás rá is érvényes, nem csak rád. :-(
Az egyetlen, amit tehettek, hogy szigetelitek az ablakokat, ajtókat, hogy ne jöjjön be réseken a füst és beszereztek pár ventillátort vagy esetleg egy klímát. De ha tehetitek, költözzetek, mindannyiótokat mérgeznek így.
Esetleg próbálj szólni a védőnőnek, ANTSZ-nek, hátha tehetnek valamit, illetve az önkormányzatnál. Nem tudom, mit lehet ilyenkor, de keressétek a jogi utat. Lehet, hogy a fickónak joga van otthon dohányozni, de nektek meg jogotok van az egészséges levegőhöz!!!
Én úgy érzem, inkább büdös, mint káros, legalábbis reménykedek ebben.
Nem olyan nagy koncentrátum maga a füst már talán így, de nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!