Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baj ha már kapott a...

Nagy baj ha már kapott a gyerek mézet a teájába?

Figyelt kérdés
MOst tudtam meg hogy a méz az káros és 1 éves kor alatt nem adható. ROkonok azt mondták ez természetesebb a cukornál ezért azt kutyultuk a teába. MOstmár tudom hogy a legjobb a szőlőcukor. DE azt is olvastam hogy Indiába meg kiskanállal adnak az újszülötteknek mézet. MOst mi az igazság. Vagy az a botulizmus fertőzés elég ritka? És ha forró teába kerül a méz az semlegesíti az összetevőket?
2009. ápr. 15. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Én még nem hallottam erről a fertőzésről. Én úgy tudom, hogy allergizáló étel a méz, ezért kell vele vigyázni. Ha nem volt semmi gond, akkor valószínűleg nem allergiás. Bár másfajta mézre azért még lehet, pl. akác, erdei stb.
2009. ápr. 15. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
többször ne adj neki, de nem kell pánikba esni (mennyi idős?)
2009. ápr. 15. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Az kisfiam 8 hós és kb. másfél hónapja iszik mézes teát, mert csak azt hajlandó meginni amit mi is iszunk és én mézzel és citrommal csinálom. És semmi baja nincs tőle.

Mennyi idős a babád egyébként?

2009. ápr. 15. 19:17
 4/10 A kérdező kommentje:
7 hetes még csak
2009. ápr. 15. 20:15
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
én mézes teán nőttem fel,lekopogom de nincsen semmi bajom. Pedig akkor még nem olyan mézet árultak,mint most.A mostaniban kb minden van csak méz nem,ha nem termelőtől veszed.
2009. ápr. 15. 22:36
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
a ló- és a tehénürülék olyan baktériumot tartalmaz, ami gyermekbénulást okoz. ezt a szél ráhordja a virágokra. a méhecske meg hazaviszi a lábacskáin. MÉG VÉLETLENÜL SE ADJ NEKI 1 ÉVES KORÁIG!!!!! Nem azért mert allergizál!!! áááááááááááá!!!!!!!!! 1 éves kor után sem árt ritkán adni neki. ráér vele.
2009. ápr. 16. 05:58
 7/10 anonim ***** válasza:
7 hetesen nem is jó, ha ízesíted a teát. később nem fogja meginni a sima vizet, és aggódhatsz a fogacskái miatt. ha nem issza meg ízesítés nélkül, tegyél bele egy nagyon pici cukrot, és mindig kevesebbet, mert nem fogja oltani a szomját a cukros lötty. és néha próbáld meg ízesítés nélkül kínálni neki. ha szopizik, akkor meg nem is kell neki tea, nyáron esetleg tedd sűrűbben mellre.
2009. ápr. 16. 06:04
 8/10 A kérdező kommentje:
És ha már kapott? MOst akkor mi lesz? Gyermekbénulást is okozhat?
2009. ápr. 19. 06:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Biztosan nem kap, mert már észrevetted volna, ha baj van, de tényleg ne adj neki, nincs szüksége rá.
2009. máj. 6. 05:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát ez sajna nagyon dúrva 7 hetes gyereknek minek mézestea????Szoptasd max köménymagos vagybabatea ízesítés nélkül!3 éves korukig nem is szabad mézet adni nekik!!Botulizmus!!!!!!!Szóval ne teáztasd inkább adj neki vizet de azt is forralva!!
2009. jún. 7. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!