Mi a véleményetek a Mei-tai-ról? Valaki használja? Jobb mint egy sima kenguru? Vagy a hordozó kendő a jobb?
Nekünk van, és nagyon szeretjük. :) (Már a 2. gyerkőccel használjuk.)
A kengurunál ezerszer jobb, egészségesebb, mert a legtöbb kenguruban lóg a baba lába, és a gerince ki van egyenesítve. Míg a mei tai-ban a baba egész popsija meg van támasztva, a lábai pedig enyhén felhúzott térdekkel, terpesztartásban van (terpesztő-guggoló tartás).
A kendő is jó, sokan szeretik, mert nagyon sokféleképpen meg lehet kötni. Én azért vettem mei tai-t, mert nem akartam annyit kötözgetni (amúgy van csatos hordozó is, azt egyáltalán nem kell kötni, olyan a használata, mint egy kengurué, csak ez rendesen megtámasztja a babát).
Nekünk amúgy Gremese mei tai van és van egy Liliputi csatosunk is. :)
Kedves utolsó!
Nekünk is Gremese van, de ez nagyobb méret. (Előtte vaterás tündérputtonyunk volt kicsiben). A pici most fog születni, neki kisebbet vennénk. A Liliputi csatos milyen a Gremeséhez képest?
Köszi, 2. válaszoló
Sziaasztok!
Köszi a választ, de legfőképpen kényelmi szempontból érdekelne a különbség! Ha lesz még időd, megírod?
Amúgy a tündérputtony jó volt, szerettük, de ahhoz képest a Gremese sokkal-sokkal kényelmesebb, tehát simán megéri az árkülönbséget! Ráadásul sztem aukciós oldalon (újonnan) olcsóbb, mint saját oldaláról rendelni. Legalábbis, amikor mi rendeltük, így volt!
A Liliputis vagyok. :D
Igazából mindkettő ugyanolyan kényelmes, nagyon szeretem.
Viszont a csatost - logikus :D -, jóval egyszerűbb felvenni, ezért hosszabb sétákra azzal megyünk. A mei tai-t inkább otthon használjuk, amikor nyűglődik a gyerkőc, és csak rajtam van el.
Vagy pl. a nagyot is szoktam néha hordozni, vele is a csatosat használom, mert amikor elfárad, akkor csak 10-15 percig kell, hogy rajtam legyen, és egyszerűbb le-föl pakolászni a Liliputiban, mint kötögetni mei tai-ban. :)
De van, hogy csak azért választom valamelyiket a sétához, mert éppen az tetszik jobban. :D
Szóval mindkettőt ugyanannyira szeretem. :)
Szia,
Nekem tündérputtony mei-tai-om van, nagyon szeretett benne lenni a babám, bár hozzáteszem, hogy kb. 3,5-4 hónapos korától használjuk. Nem tudom, hogy cm-ben nézve milyen széles a mei-tai body része, de a picurkának széles volt a terpesz és mivel nyári baba, így az újszülött kórtól ajánlott "béka pózban" (nem lóg ki a láb, hanem felhúzva benen van az is a mei-tai-ban) nem szeretett benne lenni, túl melege volt így, meg a tartás se jött be neki. Na de, amikor már kényelmes volt, onnantól imádtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!