Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezeljem a szocializációj...

Hogy kezeljem a szocializációját a babámnak?

Figyelt kérdés
Nem tudtam jobban megfogalmazni a kérdést de az a gondom,hogy van egy 9hónapos örökmozgó ,jólelkű kisfiam akinek a labda a kedvence és most szembesültem azzal,hogy nagyobb gyerekekkel együtt volt-2évessel,és elvették tőle a labdád,szegénykém meg nem tudta,hogy most mi van nézett rám nagy szemekkel,meg a labdát kérte a két kezével és nekem meg majd meg szakadt a szívem,hogy elvették tőle.Nem szólhatok így rá más gyerekére de nagyon rosszul esett,mert az az ő labdája,bár csak vendégeskedtek nálunk.Hogy kell ezt a helyzetet kezelni?Tudom számtalan lesz még ilyen de nem tudom mit is tegyek.
2009. ápr. 15. 09:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ez múlik a másik gyermek szülein is, mert sajnos lehet, hogy sértődés lesz belőle, ha te szólsz az ő gyerekükre. Sajnos ezek a dolgok elkerülhetetlenek. Nekem van egy 3, és egy1 éves lányom. Én mondjuk rászólok a nagyra ha elvesz valamit a kicsitől, de mindig ugyanaz a játék kell mind a kettőjüknek még akkor is ha van 2 egyforma belőle.

Ezt sajnos nem tudod elkerülni.

Azért sok szerencsét.

üdv. Csilla

2009. ápr. 15. 09:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz, de ezt meg kell élnie. Esetleg hasonló helyzetben 1-2 perc múlva finopman megkérheted a nagyobbacska gyereket, hogy most adja vissza a kicsinek a labdát, hadd játszon vele ő is.

De azért tudd, hogy a 2 éves is kicsi még, és ennyi idősen még alapból önzőek a gyerekek, mindig a másé kell... A lányom másfél évesen kezdte elszedni minden gyerek játékát, eleinte nagyon szégyelltem magam, és rögtön vissza akartam vele adatni (főleg, ha a másik gyerek bömbölni kezdett), de aztán rutinosabb anyukák megnyugtattak, hogy nem kell szégyenkeznek, minden gyerek ezt csinálja. Ami szinte mindig beválik, ha ilyen esetben adsz a másik gyereknek "cserébe" valamit a saját játékai közül. Vagy ha az említett esetet nézzük, akkor ilyenkor előveszel egy másik labdát, vagy valami másik játékot, és azt adod a kisfiadnak. (Nem mellesleg fél percen belül a másik gyereknek tuti, hogy az új játék kell, a labdát elhajítja, és a kisfiad nyugodtan játszhat azzal tovább)

Minden anyuka átesik az ilyen aggodalmakon, de pár hónap múlva már rutinos leszel! :)

2009. ápr. 15. 09:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is 9 hónapos. Nálunk is volt ilyen a játszótéren. Fogom az egyik kezét és ő rúgja a labdát, odagurult egy kb. 2 éves kislányhoz aki felkapta. Na a gyerekemnek se kellett több kiabált rá egyet, majd odament kiverte a kezéből és elrúgta. Úgy meg is lepődtem. Ha nem adta volna oda biztos én veszem el tőle. Nem érdekel más gyereke, az enyém a legfontosabb.
2009. ápr. 15. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!