Ha reggelre száraz a pelus, este még visszaadod ugyanazt?
Persze én visszadnám.
Bár én napközben szoktam visszaadni.De jó nektek!Nekem is 20 hónapos a kisfiam,de még a bilire se hajlandó ráülni.
Rendben, igazatok van. Azzal, hogy Ti mindennap cseréltek -kimostok - kidobtok mindent, ami a babával -gyerekkel érintkezik, a tisztaság,frissesség szeretetére tanítjátok gyerekeiteket.Nem szánalmas, példás.
Én ezt nem veszem ilyen komolyan, fúj. Majd szóljatok, ha a Ti 2.5 évesetek számára is egyértelmű lesz, hogy utcai cipővel, koszos udvari ruhában, koszos talppal (mezítláb vannak az udvarban, fúj) nem jövünk be a lakásba, az ajtóban mindent leveszünk,Anyuci visz be a fürdőkádba mindenkit, vendégségbe sem trappolunk be más házába koszos cipőben, igen beágyazunk, elpakolunk magunk után, télen este fürdés - lefekvés előtt összehajtjuk a benti ruhát és a szekrényre rakjuk. Az én gyerekeim ezt mind tudják, pedig télen nem cserélem le minden nap a zoknijukat. Ja, mert olyan tisztaság van a lakásomban, hogy ezt megtehetem. Ja, és ezt látják és tanulják meg a gyerekeim. Ja, és mert ennyire önállóak, ezért el tudom végezni a házimunkát és a kerti munkát, és a befőzést, stb. Tőlem ezt tanulják a gyerekeim, lehet utálkozni, meg lehet megpróbálni utánam csinálni.
Ja és 5. gyerekemet várom, ja és nem alszom 2x egymás után ugyanabban a bugyiban, mert meztelenül alszom.Ja igen, megtehetem, mert 65 kg vagyok, jól érzem megam a bőrömben, mert rengeteget mozgok, rengeteg munkát elvégzek a gyerekek mellett, jól érzem magam a búrömben, és ezt látják a gyerekeim. Nagyon megköveteljük tőlük a fentebb vázolt szabályok (és még sok más) betartását, de az udvaron sarazhatnak, koszolhatnak, bármit csinálhatnak.Saját igényükké vált, hogy soha be nem jönnének a lakásba koszosan. Mert megvan a szabadságuk és a szabályaik is. Hát igen, de szomorú,hogy télen nem cserélem mindennap a zoknijukat...
A papír pelus betárolja a vizelet cseppeket is, és az izzadságot. Ami szépen a sok műszál és egyéb káros anyagok között elkezd bacilusok forrása lenni. A mosható pelust ha reggel száraz én nagyrészt kimosom, de ha mégis visszaadom akkor se esti fürdés után. A rutin fontos, tehát fürdés tiszta pelus. És a gyerek ezt tanulja meg. A pamut jól szellőző bugyika és a műszálas szar pelus között van különbség.
Az a lényeg, hogy nem látszik hogy koszos:D
Húha mi lett itt....
Nekem a játszón mondta egy ayuka, ha száraz reggelre ő még egyszer visszaadja!
Nekem furcsa volt, ezért írtam ki a kérdést!
Amúgy úgy csináltam, ha reggeére száraz maradt, akkor a déli alváshoz adtam vissza aztán kuka!Bár délben 2 hete nme pisilt be, de azt sem merem elhagyni!
Ja, egyik válaszolónak: nekem sem ül a abilire, hanem csak a Wc-re szűkítővel!Bilibe nme nagyon pisil, csak ha apa pont wc-n van neki meg kell!
Panel 8. emeletén nem tudom a távhőt szabályozna sajna, pláne hogy fiam még izzadós is, reggelre pont odasüt a Nap, 28 fokra ébred a gyerek, ami délre eléri a 30-at is :((
A 65 kilós anyukának meg szuper hogy ilyen csinike, én 58 vagyok. De nem alszom meztelenül, mert nem ettől függ :) És tök ügyike hogy a gyerekek ilyen szuperek, enyém még csak egy éves de tegnap már ő sütötte a rakott krumplit, bibibí :)
Atyaég, mekkora dedó :))
Mindenesetre a ruhája és pelenkája mindig új, minden áldott nap. Pedig nálam is rend és tisztaság van a lakásban, ugyanis a kettő nem zárja ki egymást.
Ha már a lakására igényes valaki, hát legyen a gyerkőcei ruháira is, de ezt már mások is kifejtették.
Én is írtam, pár kommentet, az előző oldalakon.
Szóval, először is gratulálnék, annak az anyukának, aki az 5. gyerekét várja.Én is szeretnék nagy családot, remélem lesz is.
Természetesen a rend,is fontos.Hogy a gyerekek megtanulják,és önállóak legyenek.Bár nálatok ez elengedhetetlen, mivel sok a gyerkőcötök,így nem is lehetne bírni, ha egyik sem lenne önálló.Én elhiszem, hogy minden anyuka törekszik, a legnagyobb tisztaságra ahogy én is.Az én fiam is sarazhat, pakolhat egész nap.Nálunk is meg vannak a szabályok. De 2x vissza adni pelust,és zoknit...az nálunk nem megy!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!