Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sürgetik az anyukák a...

Miért sürgetik az anyukák a hozzátáplálás megkezdését?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 14. 13:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem sürgetjük! Sajnos sok olyan anyuka van, aki csakazértis ragaszkodik a kizárólagos anyatejes tápláláshoz, ha az már nem elég tápláló. Amúgy meg hidd el, hogy nem ártasz a babának azzal, ha a cicizés mellett másféle vitaminokkal is táplálod.
2009. ápr. 14. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen igaza van az elso valaszolonak, sajnos az en babam 3 honapja egy kilot hizott igy 4 honaposan neki kellett kezdjunk a hozzataplalasnak,pedig anyatej van meg.
2009. ápr. 14. 14:01
 3/13 anonim ***** válasza:
30%

Szia!Én leginkább csak kíváncsi vagyok,vajon hogyan fogadná az adott gyümölcsöt,zöldséget...Ez persze nem jelenti azt,hogy már most kóstoltatnám,csak egyszerűen foglalkoztat a dolog,mit kedvel majd.

Viszont nem értem a mostanság divatos hozzáállást,hogy a baba 6 hós koráig ne kapjon anyatejen vagy tápin kívül más táplálékot.Anya szerint az én "babaidőmben" már 3 hós kortól hozzátápláltak az anyukák,valamennyire "kötelező" volt.Azóta miben történt változás,de tényleg?

Végülis mindegy,mindenki maga döntheti el.

2009. ápr. 14. 14:11
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Mi pont 6 hónaposan kezdtük.Most 11 hónapos,de még mindig a kezdeteknél tartunk.Csak cicit akar,pedig már mindent megpróbáltunk.Lehet,hogy korábban kellett volna elkezdeni hozzászoktatni az új ízekhez?Nem tudom,de ha tudtam volna,hogy ilyen nehezen fog menni,akkor egy kicsit korábban kezdem.De annyira szépen hízott a tejemtől,hogy gondoltam akkor betartom a 6 hónapos kezdést.Mondjuk a védőnő azt mondta,hogy nem azért tartunk még itt,mert későn kezdtem volna,hanem ő ilyen.Bár most úgy gondolom,hogy a kóstoltatással biztos nem ártottam volna.Persze nem egy teljes étkezés kiváltására gondolok,hanem csak az új ízek elfogadása miatt.
2009. ápr. 14. 14:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nagyon sok helyen olvasom, hogy 3 hónapos a pici, van anyatej bőven, mégis az anyuka már azon gondolkodik, hogy milyen zöldséget, gyümölcsöt adjon a picinek. Igazatok van, akinek nincs annyi teje, vagy nem elég tápláló, az adjon, de akinek megfelelő az miért akar adni a picinek már szilárdat 3 hósan?
2009. ápr. 14. 14:15
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Én is próbálkoztam volna,mert napi 5x -re már nem elég a tejcsi,de a kisfiamnak még nem elég "fejlett hozzá a gyomra".

Így marad a tápszer pótlás.

Gondolom a babával könnyebb kimozdulni,ha már nem csak anyatejcsit kap.

2009. ápr. 14. 14:17
 7/13 anonim ***** válasza:
78%
Ismerősöm is elkezdte a gyümölcsöket, főzelékeket három hónapos korban, és gyakorlatilag a gyerek azóta is emésztési problémákkal küzd. 8 és fél éves, már egy csomó orvosnál jártak, volt, hogy székrekedése volt, de nagyon durva, szinte semmi nem használt már neki. Napi szinten van még most is gondja a wc-zéssel. Ez valamennyire kihatott a lelkére is a gyereknek, annyira megviselte a sok tortúra. Nem azt mondom, hogy mindenkinél ez lesz, aki korán hozzátáplál, de náluk ez történt, sokat szenvednek a dolog miatt:-(
2009. ápr. 14. 14:24
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

A kislányom 8 hós kkoráig csak anyatejet kapott és elég is volt neki. Most 15 hós és még mindig nem akar enni, így gyakorlatilag a kajája 80%-a tápszer. Ha második babám lesz, akkor nem követem el ugyanezt a hibát és időben elkezdem a hozzátáplálást. Ahogy betölti a 3 hónapot ismerkedni fogunk az almával, krumplival...

Már bánom, hogy ezt a modern anyatejkultusz baromságot követtem.

2009. ápr. 14. 14:35
 9/13 anonim ***** válasza:
87%
Mindig felmerülnek ilyen és hasonló kérdések. A gyerek anyatejet soha ezután máskor nem fog kapni, gyümölcsöt meg zöldséget meg húst egész további életében enni fog. Akinek gyarapodik a babája az anyatejtől, miért ne szoptasson? Mindenki maga dönti el.
2009. ápr. 14. 14:46
 10/13 anonim ***** válasza:
89%
A gond az, hogy ha későn kezdi valaki a hozzátáplálást már nehezebben fogadják el a babák a kaját. Tapasztalat. 15 hónapos a lányom, ahogy azt már írtam, és minden evés rémálom. Persze mindenki maga dönti el, én a véleményemet írtam le. Köszi a lepontozást, máskor nem írom le, hogy én mit tapasztalok, tanuljon mindenki a saját kárán. De akkor ez a fórum miért is van?
2009. ápr. 14. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!