Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem baj ha 17 hónapos kisfiam...

Nem baj ha 17 hónapos kisfiam még nem mond egy szót sem? Kicsit aggódom miatta, a többi lent.

Figyelt kérdés
Próbálok mondókázni, mesélni neki, de maximum egy mondat erejéig képes nyugton ülni az ölemben, nem köti le semmilyen játék sem egy-két percnél tovább. Csak azzal játszana amivel nem szabadna (vezetékek, olló stb.), és szinte egész nap amikor fent van jön-megy a lakásban. Az a baj, hogy nekem is kevés időm van vele játszani és hasonló korú kisgyerek sincs a közelben. Játszóház sem, nem lesz így elmaradva nagyon (értelmileg gondolom)?
2011. aug. 15. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem 17 hónapos kislányom van.

A papán, mamán és a babán kívül ő sem mond semmit.

Néhány szónak az elejét, első szótagját.

Rengeteget mondókázunk (vagyis én) - mikor hagyja. Ált. elalvás előtt ül az ölemben, akkor mondom. Vagy énekelek.

Ő sem áll meg egy pillanatra sem!

Viszont a Boribonos könyveket imádja!!! Azzal bármikor le tudom kötni. :))

Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz! Nem egyformán fejlődnek a gyerekek, és ez a beszédre is igaz.

Egyik ismerősömnek fiatalabb a kislánya, ő már elég sok szót mond. Picit zavar a dolog, bosszant, hogy az enyém miért nem??? De ez van. Tudom, hogy értelmileg minden oké, csak az én lányom ilyen. :) Lehet, hogy ő majd hirtelen elkezd beszélni. Ki tudja...

2011. aug. 15. 22:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam se beszélt ennyi idősen de mindent tudott miről van szó,sokat könyveztünk mi hol van cica boci melyik milyen hangot ad pár hete kezdett el beszélni és mindent mond már be nem áll a szája:)Most a te fiad is mindent magába sziv aztán mikor megérett rá kiadja ne aggódj!:)

2és fél éves a fiam

2011. aug. 15. 23:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 17 hónapos. Két szót mond tudatosan Péter és tej (Péter a keresztapaja neve :D) . Mindent megért, van egy pár szavas saját nyelve is, amit meg csak mi értünk. Már nagyon várom én is, hogy beszéljen, de nem aggódom túl a dolgot, mert mellette nagyon értelmes. Tényleg minden gyerek más. Nem érdemes aggódni. Nem fontos, hogy az öledben üljön, a hang terjed akkor is ha épp más irányba tart a fiad :D.
2011. aug. 16. 05:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Szomszédaink kisfia 2 éves koráig egy szót sem szólt. Már 4 éves, gyönyörűen beszél. :-)
2011. aug. 16. 07:02
 5/8 anonim ***** válasza:
19 hónapos gyermekem egyetlen szót sem mond, csak a saját nyelvén -azt meg mi nem értjük :)))
2011. aug. 16. 08:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem is 17 hónapos a lányom és még Ő sem beszél.Néha mondja hogy Apa meg baba de mást nem.Nekem gyógypedagógus mondta hogy az sem jó ha egész nap beszélünk a gyerekhez.Jó persze kell neki beszélni meg mondokázni stb.de néha hagyni is kell.egy barátnőm nagy dumás be nem áll a szája,2.5 éves a kisfia és még alig beszél!Neki azt mondták hogy azért nem beszél a gyerek mert nem érez késztetést rá mivel az anyja egész nap mondja:)
2011. aug. 16. 13:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Egész nap nem beszélek hozzá, hagyom kibontakozni, de csak a "rendetlenkedésen" jár az esze, remélem azért ragad rá valami értelmes dolog is.
2011. aug. 16. 19:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Az enyém ugyan mond pár szót, de az utolsó hoszzásóláson jót nevettem, mert én is így érzem, hogy csak a "rendetlenkedésen" jár az esze:-)
2011. aug. 16. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!