Nem baj ha 17 hónapos kisfiam még nem mond egy szót sem? Kicsit aggódom miatta, a többi lent.
Nekem 17 hónapos kislányom van.
A papán, mamán és a babán kívül ő sem mond semmit.
Néhány szónak az elejét, első szótagját.
Rengeteget mondókázunk (vagyis én) - mikor hagyja. Ált. elalvás előtt ül az ölemben, akkor mondom. Vagy énekelek.
Ő sem áll meg egy pillanatra sem!
Viszont a Boribonos könyveket imádja!!! Azzal bármikor le tudom kötni. :))
Szerintem ne aggódj, minden rendben lesz! Nem egyformán fejlődnek a gyerekek, és ez a beszédre is igaz.
Egyik ismerősömnek fiatalabb a kislánya, ő már elég sok szót mond. Picit zavar a dolog, bosszant, hogy az enyém miért nem??? De ez van. Tudom, hogy értelmileg minden oké, csak az én lányom ilyen. :) Lehet, hogy ő majd hirtelen elkezd beszélni. Ki tudja...
Az én fiam se beszélt ennyi idősen de mindent tudott miről van szó,sokat könyveztünk mi hol van cica boci melyik milyen hangot ad pár hete kezdett el beszélni és mindent mond már be nem áll a szája:)Most a te fiad is mindent magába sziv aztán mikor megérett rá kiadja ne aggódj!:)
2és fél éves a fiam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!