Cukros vizet kell adni a babáknak?
Dehogy kell cukros víz :O
Ha mindenképp folyadékot akarsz pótolni, akkor forralt víz!
Teát csak akkor adnék, ha okom lenne rá (pl tea a hasgörcsös babának, ilyesmi) egyébként tök fölösleges.
Ha szeretnéd itatni, akkor a sima víz is tökéletes, ha pedig teát akarsz adni, azt már az elejétől adhatod (cukor nélkül is), a kórházban is adnak. Ha meg nem akarod itatni, akkor ne itasd, mostanában sokan így csinálják. Én a fiamat itattam, teát kapott, nálunk így vált be (már nagyobb - másfél éves).
Kérdezted a teát. Ha leírom, hogy nekünk milyet ajánlott a védőnő (és olyat kapott), akkor itt asszem páran kikelnének magukból, de pl. kamilla teát szoktak adni, vagy baby teát, én úgy főztem, hogy a felforralt vízbe épp csak belemártottam a filtert, hogy színe legyen, én egy nagyon pici cukrot is tettem bele, és valódi (nem üveges) citrom levéből egy kicsit belecsurgattam.
De amúgy ha vízzel itatod, az is nagyon jó, az enyém azt nem fogadta el sajnos. Én adtam neki inni, mert szomjas volt - és már előre elnézést kérek azoktól, akik szerint csak egy féle módszer lehet jó -, én már az elején 3 óránként szoptattam, persze rugalmasan, de nem akartam, hogy állandóan szopjon, én igyekeztem hamar kialakítani a rendszert, így ha szomjas volt, inkább itattam. Nálunk működött.
szia, az én kisfiam is tápszert+anyatejet kapott az első 2hónapban, ilyenkor nem biztos hogy elég folyadéknak az anyatej. (A tápszer miatt nagyobb lehet a folyadékigénye, plusz még mostanában elég meleg is van) Én forralt, majd visszahűtött vizet vagy mecsek babateát adtam neki ízesítés nélkül! (se cukor se citromlé!) Ma is ezt issza a kisfiam (4hós) napi kb 400ml-t! Ha igényli nyugodtan adj neki amennyit kíván, de tényleg ne tegyél bele cukrot meg semmit se. A védőnőd egy .....
A babamosoly tea is jó, a lényeg, hogy ne legyen édes mert az elveheti az étvágyát. Később ha már 4hót betöltötte adhatsz neki almalevet, őszilevet két kaja közt. Az én kisfiam nagyon szereti.
A lényeg hogy a babád bármelyik szakkönyvnél, védőnőnél jobban tudja kell-e neki plussz folyadék vagy elég a tejcsi, de ilyen melegben szerintem el fogja fogadni a teát is meg a vizet is. Baja nem lesz tőle, max többet pisil de kell a folyadék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!