Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan foglalkoztok a tápszerrel?

Hogyan foglalkoztok a tápszerrel?

Figyelt kérdés
Bababvíz vagy forralt csapvíz?Hogyan vegyítitek, hogy ne legyen csomós?Tűzhelyen forraltok vagy mikróban?Elkészítitek e előre mondjuk éjszakára?Ha igen hogyan tároljátok?Mennyi ideig?Ha mentek valahova készen viszitek vagy nem?Cumisüvegeket hogyan mennyi időnként sterilizáljátok?És ha még valami eszetekbe jut azt írjátok le ezzel kapcsolatban
2009. ápr. 13. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Mi már nem tápszerezünk,de azért leírom hogy csináltam mindent.

Én mindig forralt vízzel csináltam. Mindig beleöntöttem a már kihűlt vizet,megmelegítettem mikroba és amikor már kéz meleg volt,akkor raktam bele a tápszert. Így gyorsan elolvadt benne. Ha még darabos volt,felráztam.

Én mindig lefekvés előtt elkészítettem a hűtőbe,hogy hajnalba ne bajlódjak vele.

Mi mindig készen vittük,ott a helyszínen mikroztuk be,ha egyáltalán volt rá lehetőség :S

Cumisüveget minden étkezés után ki kell sterilizálni!! 6hós korig csináltam. Cumit pedig minden nap 1éves koráig.

Remélem segítettem. :-)

2009. ápr. 13. 10:10
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
Én forralt vízből csinálom, a babavíz picit drága, bár az én lányom már nem eszik annyi tápszert. Én jól összerázom, nem lesz csomós. Beba HA start aktívot iszik. Éjszakára el szoktam készíteni előre, hűtőben tárolva semmi baja nem lesz, kórházban is így csinálják, sőt ott egész napra készítik. Éjjel gyorsan oda kell adni neki, ha kéri, ellenkező esetben nagy sírás van és felébred teljesen, az meg senkinek nem jó. Ezért készítem el előre. Mondjuk nálunk már az éjszakairól leszoktatás van, így éjjel csak 50 ml-t iszik, a többit reggel. Mikróban melegítem. Ha megyünk valahová, akkor külön viszem a port és a vizet és ha szükség van rá, akkor ott keverem össze. De ugye ez már nálunk azért nincs, nálunk már a bébiételt visszük. Volt már olyan régen, hogy bementünk egy étterembe, kértük, hogy langyosítsák meg, de ha nem volt a közelben, akkor megkapta úgy "szobahőmérsékleten". Sterilizálni én kb. 2 hós koráig sterilizáltam rendszeresen, utána már csak napjában 1x. Most már azt sem, hanem csak elmosom alaposan. 11 hós kislány anyukája.
2009. ápr. 13. 10:10
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Hát én igy: mivel marhagyorsan kér enni és hirtelen, kissé türelmetlen a drága , ezért üvegbe kimérem a port, mikróban csészében forralok kevés babavizet, mivel 200 g tápit eszik, igy kb 80 g- nyira higitom a tápiport az üvegben a forró vizzel, jól összerázom, felengedem szobahőn tárolt babavizzel 200 g-ig, igy a tápi kellemes hőn egy perc alatt kész és már nyeli is. Üvegeit napi egyszer a cumikkal este sterilizálom. Mig pici volt, minden etetés után. Utazásnál: üvegbe bekészitett por, termoszban forróviz, mellé hideg babaviz, ezeket keverem a szokott módon.
2009. ápr. 13. 10:11
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy szoktam hogy forralok vizet annyit amennyit iszik a lányom, én 120ml szoktam, beleöntöm cumisüvegbe, de ezt etetés előtt kb 15-20 perccel, ezután annyit hül hogy pont ehető, belerakom a 4 mérce tápszert, jól összerázom, és már issza is. Ha elindulok, akkor ugyanígy a cumisüvegbe az adott mennyiségű víz forralva, és van ilyen aventes tárolom, abba kimérem az adagot ahány etetés időt távol leszünk, és mikor jön a kaja idő, a cumisüveget mikroba rakom 30mp-re, és utána adom hozzá a tápszert jól összrázom és kész! Mindig frissen készísd, a forralt vízet vidd magaddal és a tápszert frissen rakd bele. Éjszaka ugyanígy csinálom, előre forralom a vízet az üvegbe és mikor idő van mikrózok és akkor rakom bele!
2009. ápr. 13. 10:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget, mi mildibét iszunk koraszülött volt, 6 ml-t

És van váltás üvegetek?

2009. ápr. 13. 10:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én Humanás bébivízet szoktam használni és mindig frissen készítem el még éjszaka is.Ha elmegyünk valahová akkor bekészítem a cumisüvegbe a megfelelő mennyiségű vizet és az aventes tárolóba kimérem a tápszert csak melegítem és kész a kajcsi.Nekünk 4 cumisüvegünk van és mindig sterilezem őket bár lehet hogy már nem kellene mert 18-án leszünk 6 hósak.Ja és Én sosem tárolom amit nem eszik meg azt mindig kiöntöm.
2009. ápr. 13. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:
szia, nekünk van egy kancsós elektromos vízforralónk, abban minden reggel forralok kb 1,5l csapvizet, és ha kell mindig egy kicsit bekapcsolom, hogy melegedjen a víz kb 10másodperc, kiöntöm az üvegbe rá a ápszer, összerázom, vagy kanállal összekeverem és kész is. kb. 6-7 cumisüvegünk van, amit váltunk és a használtakat elmosom, majd amikor már 3-4 összegyűlt elmosom, és egy külön kislábasban forralok vizet és sterilizálom a cumival meg mindennel együtt amit használtunk. Most vagyunk 4 hósak. Ha megyünk valahova külön viszem a port meg külön a forralt meleg vizet, csak azt beteszem egy melegentartó tasakban. Éjszakára szoktam előre összekeverni ha felébredne a Manó.
2009. ápr. 13. 19:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is sokmindent probáltam,de ez jött be!A forraltvizet lehütöttem,2dl majd 3dl-es mércéspohárba bekevertem kiskanállal.Elöbb a tápszert,majd a vizet teszem bele,és közben kavarom.Mikrozom,felkavarom,cumiüvegbe öntöm.Igy nekem nem csomos.Éjszakára ugyan igy készitettem el csak előre ill.este.Hűtőben,foliával letekarva,állitolag 24-orat is eláll olvastam és védőnő is mondta,de én 2-3 adagnál nem csináltam egyszere többet.Tavaly balcsin voltunk és nem mertem készitetten elvinni.Forallt forrovizet termuszban,hideg forraltvizet egy üvegbe,ami az övé és a port is külön.Ott kevertem be ahogy ö szereti langyosra.4 hónapos korig törékeny üveg,őt a sterilizáló szerek kiütütték,dokinö mondt az üveget elég jol elmosni,inkább a cumit fözzem ki,igy este megcsináltam.Késöbb a müanyag üvegeket inkább kiföztem.Szia jó babázást! Egy éves baba anyukája.
2009. ápr. 14. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!