Ha koszmós lett a babám fejbőre (10 hetes), akkor ez mostmár hosszú ideig fog tartani vagy ha sikerül eltávolítani, akkor megszabadultunk tőle?
Vegyél Babé sampont gyógyszertárban, direkt erre való, csak természetes anyagokat tartalmaz stb. stb.
Minden nap ezzel mosd meg kapásból a fürcsi kezdetén a fejét és hagyd a fején és ha megfürdetted, akkor mosd csak le.
Én olajoztam, keféltem hááát nekem a sampon vált be.
Igen, ezt teszem. Olajozom és kaparászom. Még Babé sampont nem tudtam venni.
Kérdésem inkább az, hogy elmúlhat, ha most sikerül lekaparnunk vagy ez újra és újra elő fog jönni??
Kend be babaolajjal a fejbőrét jó alaposan, fürdés előtt kb fél órával és adj rá egy vékony pamut sapkát, amit nem sajnálsz ha tönkremegy az olajtól. Kapargasd le neki a koszmót és mosd meg a haját. Ezt ismételd minden este addig amíg teljesen elmúlik.
Nálunk akkor szűnt meg a probléma amikor már nem a gyógyszertári fürdetővel mostam a hajukat, hanem SLS mente babasamponnal.
van akinek csak egyszer fordul elő
de van olyan akinek többször is
és van olyan baba akinek nem is volt
az olajos pakkolás jó rá csak alaposan mosd meg utána samponnal is
én fürdés előtt olajoztam be és még egy cérna sapit is tetem rá majd dörzsölgetem és alapos hajmosás
babónak csak egyszer volt szerencsére
A koszmót nagyon egyszerűen is lehet kezelni.
Kis vattát át kell itatni koszmó elleni olajjal - ebből én a frezidermet tudom ajánlani - rajta kell hagyni kicsit a gyerek fejét, majd alaposan vizzel lemosni!
NEM KELL kapargatni, dörzsölni szegény babákat, meg egyéb rituálékat végigjárni :)
Érdemes utánanézni, mert nem mindig a védőnő által preferált márka fog használni.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!