Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik nem tudták semmilyen...

Akik nem tudták semmilyen szinten önálló játékra szoktatni babájukat, azok hogy végzik el a házimunkát?

Figyelt kérdés
Azért érdekel, mert rengetegen panaszkodtok itt arról, hogy egy percig sincs ele gyedül a babátok, de akkor hogy van vacsora az asztalon a férjnek, tiszta ruha, tiszta környezet - hogy csak e legalapvetőbbeket említsem.
2011. aug. 10. 14:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
73%
Nálad mi a helyzet?
2011. aug. 11. 09:54
 22/29 A kérdező kommentje:

Én 4 picivel vagyok itthon (a legidősebb is csak 4.5 éves)teljesen egyedül vagyok velük késó estig, legtöbbször hétvégén is. Viszonylag szigorúan neveltük őket, így nincs velük baj, nagyon sokat játszanak együtt, nagyon önállóak.

Én nagyon sokat vállaltam, a gyerekek mellett egyedül viszem a háztartást, és a hatalamas kertet is nagyrészt egyedül gondozom. Már a 10 hósom is a nap nagy részében egyedül elvan, ill. ott teszem le, ahol épp vagyok (nyáron leginkább az udvarban, veteményben, nyári konyhában) Nem is tudom mit csinálnék, ha nem tudnák elfoglalni magukat egyedül.Ezt szokták meg, de szerintem hasznukra fog válni.

2011. aug. 11. 13:33
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Én a hátamra kötöm mei tai-ban a kicsit. A két nagyobb (2 és 4 éves) pedig "segít". :)
2011. aug. 11. 14:34
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

tegnapi 14:45-ös vagyok. nagyon tiszteletre méltó vagy.

de azt azért hozzáteszem, hogy a gyerekek nem egyformák, és nem lehet midnenkit már 10 hósan önállóságra szoktatni. nagyrészt azért, mert minden gyerek más idegrendszeri jellemzőkkel és alapszemélyiséggel születik. de ezt biztosan te is tudod, hiszen 4 gyerek közt biztos akad ilyen is olyan is. mondom, nekem 15-16 hós korára sikerült ezt az önálló játékot kialakítani, meg az ellevést, előtte egész egyszerűen nem volt rá alkalmas. kezdve azn, hogy ő 10 hósan iszonyúan szenvedett a fogaival (ami ugye valakinál tök ismeretlen, szinte csak akkor veszi észre ha kijött a fog, ha koppant a kanál, ahogy mondani szokás, nálunk nem így volt, minde egyes fog több hét vagy akár hónap szenvdése volt, és semmilyen kencefice vagy homeós szer nem vált be), ráadásul akkor voltunk a durva szeparációs időszak kellős közepén is.

szóval vannak ilyen élethelyzetek is. hozzáteszem, nálunk mindig volt meleg vacsora ebben az időszakban is,. és vasalt ruha, csak épp hulla voltam, mivel éjjel a kislányom kb. 10x biztos felébredt, és csak a cici nyugtatta meg. mindegy, túlvagyok rajta, és nem lett elrontva sem.

2011. aug. 11. 14:53
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat még egyszer mindenkinek - én pedig nem vagyok tiszteletre méltó, semmivel sem vagyok jobb, mint bérmelyik Anyuka(de azért köszönöm).
2011. aug. 11. 18:58
 26/29 klixa ***** válasza:
Az én kicsim ma volt 2 hónapos. Nálunk amióta megszületett, apa takarít, apa ad enni nekem, apa mosogat... Na persze, ha éppen nem szopizik a kicsi, és elaludt, vagy éppen 10 percet elvan egyedül a kiságyban, akkor futtában vasalok, mosok... De tény, fogalmam sincs, hogyan fog ez változni, hogyan tudok egyszerre jó anya, és jó feleség is lenni..
2011. aug. 26. 22:25
 27/29 anonim ***** válasza:
15 hós a fiam, ha olyan dolgom van akkor beteszem a kiságyába, és elvan ott 10,15 percet, akkor rohamtempóba csinálom amit kell. Én naponta főzök, legtöbször, leves+második is van. Ő addig elvan mellettem, vagy kiteszem a teraszra homokozni. Nekem 1 hónaja elkezdte a gyerekdalok és mondókákat nézni, ha azt beteszem, akkor 20 percig elvan egyedül, akkor gyorsan szintén csinálom a dolgom. Én egyedül nevelem, és annyi a segítségem, hogy anyum napota átjön este 1 órára, így akkor tudok igazán haladni. minden praktikát bevettek...valami bejön mindíg, és akkor haladok (suliba is járok, 1 hónap múlva vizsgázom).
2011. aug. 26. 22:42
 28/29 anonim ***** válasza:

Napirend a titka. Első babámnál nekem se volt időm semmire. 22hónapos volt mikor szűletett a kicsi és a világ nem állt meg.

Egy átlagos napunk: (1 és 3 évesek)

Fél 7 kicsi ébred szopi

7 nagy ébred kakaó nekem kávé

gyors ágyazás öltözés ebéd előkészítése. Ezalatt nagy mesét néz kicsi láb alatt van vagy vhol a lakásban.

Mosógépet elindítim.

Fél 9 reggeli majd főzés befejezés konyha rendrakás

10- f12 játszótér

F12 ebéd majd alvás f3- ig ezalatt ha kell vasalok teregetek hajtogatok és ilyenkor ebédelek netezek

f3-f4 együtt jàtszunk ha kell gyors porszívòzás felmosás

f4 uzsi

4- f7 jàtszótér bolt

7 vacsi

f8 fürdés

8 kicsi megy aludni a nagy 3/4 9- re alszik.

2011. aug. 27. 12:18
 29/29 anonim ***** válasza:
44%
.
2011. aug. 28. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!