Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik nem tudták semmilyen...

Akik nem tudták semmilyen szinten önálló játékra szoktatni babájukat, azok hogy végzik el a házimunkát?

Figyelt kérdés
Azért érdekel, mert rengetegen panaszkodtok itt arról, hogy egy percig sincs ele gyedül a babátok, de akkor hogy van vacsora az asztalon a férjnek, tiszta ruha, tiszta környezet - hogy csak e legalapvetőbbeket említsem.
2011. aug. 10. 14:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Nekem 10 hónapos a kislányom,segítségem semmi nincs,mert a szüleim sajnos nem élnek már,férjemtől meg éppen válok:S

Még itt lakik,de semmit nem csinál,még játszani sem hajlandó a lányával.Csak a babámnak főzök,nagyon ritka,mikor magamnak is tudok,mert ő sincs el egyedül egy pillanatra sem.Mindenhová mászik utánam,még a wc-re is,még szerencse,hogy este könnyen elalszik,akkor tudok pár dolgot csinálni,ami nem jár zörgéssel.Nagyon nehéz így,de ez van.

2011. aug. 10. 15:32
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

Este 8-kor fekszik le a kisfiam.

Hetfon este 8 utan Felmosom a konyhat es eloszobat, gaztuzhelyet (ha szukseges), sutot (ha szukseges), atorlom a feluleteket. Kb 40 percbe telik. 9-kor mar leulunka ferjemmel tv-t nezni. Altalaban este 11-12 kozott fekszunk le.

Kedden portalanitok ez is kb. 30-40 perc

Szerdan furdo takaritas (wc atsikalas, zuhanyzot atmosom domestosszal, kad takaritas.

Csutortokon pihi, netezek, tv-t nezunk stb.

Penteken szinten pihi, tv stb.

Szombaton kozosen fozocskezunk a ferjemmel meg romatikazunk (nincs tv, szamitogep egyaltalan csak mi kettesben fozunk meg beszelgetunk esetleg borozgatunk)

Vasarnap este szoktam vasalni este 8 utan a tv elott filmnezes kozben.

Mivel en dolgozom es kisfiam bolcsibe van meg nehezebb mert ezeket altalban delutani alvas ido alatt szoktam elvegezni. Igy estere maradtak sajnos. Viszont fozni nem kell mert mindenki a munkahelyen, bolcsibe ebedel.

Porszivozni kedden es csutortokon szoktam. Addig a ferjem vigyar a gyerekre. Ez kb. 40 perc szoval nem nagy gond. Igy a hetvege a csalade es este 9-tol a ferjeme vagyok. Hazimunka elvegezve. De ez sem volt egyszeru az elejen. Nagy tervezest igenyelt az biztos meg akarat erot is. Mert ha en hetfon hulla vagyok akkor is konyhat es eloszobat felmosok mert maskent borul a rend. Egy evben ketszer pucoltatok abalkokat nyar elejen meg karacsony elott. Na ezert en is fizetek. Diakok szivesen megcsinaljak keves penzert es nagyon ugyesek.

2011. aug. 10. 15:40
 13/29 anonim ***** válasza:
51%

Szinte ugyanazt írnám, mint a 2. válaszoló.

Csak akkor haladok a házimunkával, ha a férjem szabadnapos. Ilyenkor délelőtt ő van a lányunkkal. Én főzök, mosogatok, takarítok. Vasalni délután szoktam, mikor alszik a csajos.

Sütni már nekem sincs időm, pedig régen gyakran volt süti az asztalon.

A barátokkal ritkábban találkozunk, de akkor is inkább mi megyünk hozzájuk.

Ha nagyobb munkába fogunk itthon a férjemmel, akkor a nagyszülők szívesen vigyáznak az unokára.

Épp nem olyan rossz a helyzet, mert van segítség, de ekkor sem tudom már úgy végezni a dolgomat, mint azelőtt.

Ez van. Nálam is a gyerek az első!!! A munka úgyis megvár. Nem csinálja meg helyettem senki. :-)

2011. aug. 10. 15:55
 14/29 anonim ***** válasza:
73%

csak kötekedés nélkül kérdem h nem lehet h a babát közben magaddal viszed és mesélsz neki beszélgetsz vele ??

én spec vele főzők adok neki krumplit egyebet amivel elvan fakanalat szürőt tölcsért stb....

a mosógépbe is vele pakkolok be kiborítom a szennyes tartót és míg ö élvezettel mászkál benne kiszedem a gépbe valót és beindítom

teregetni szintén kiviszem a kosarat és leteszem mellé a babát persze rögtön az udvar másik felé mászik de visszajön ha meg bent akkor beteszem a kádba és adok neki játékot közben nézi hogy lengedezik a szárító

porszívózás szintén mászik a gép után ahogy húzom szerencsére nem fél tőle

felmosni akkor mosok fel mikor alszik nappal

egyszerűket főzők amit 10-15 perc alatt össze lehet rakni egytál ételeket leveseket beültetem a etetőszékbe és figyeli mit csinálok

és persze nekem ott a kert is még amik a legkisebb nem mászott kitettem mellém a hordozóba pokrócra

bocsi de azért nem értem ezt mert nekem valahogy nem volt gondom ebből soha

okés nem csilivili a ház de mindig tisztaság és rend van nem áll hegyekben a szennyes por le van törülve stb...

3gyerköc van .-))

2011. aug. 10. 16:42
 15/29 anonim ***** válasza:
Utolsóval értek egyet, bár nekem még csak 1 babám van (4 hós) de soha nem éreztem azt, hogy annyira ki lennék merülve, vagy hogy semmire ne lenne időm. Nincs itt se patika tisztaság, és nincs minden nap főtt kaja se, de az se ördögtől való ha az ember néha rendel kaját vagy hideget eszik este. A babát pedig ha ébren van és épp nem tud magában elnézelődni, eljátszani, akkor kiviszem a konyhaasztal tetejére a pihenőszékében, és magyarázom neki hogy éppen mit csinálok. A legritkább esetben szokott olyankor nyűgös lenni, általában élvezi, és adok a kezébe mindig valamit, megmutatom neki az alapanyagokat amiből főzök, stb. Tény és való, őt így szoktattuk, nincs felkapatva, nagyon szépen elvan egyedül is. Ha már sír, akkor már nagy gondnak kell lennie, mert általában nyugi van. De azt nem értem, hogy valaki a házassága és a saját boldogsága árán is patika tisztaságot akar tartani és minden nap 3 fogásos ebéd, vacsora stb. Szerintem semmi értelme a mártírt játszani. Mondjuk nekem a párom is segít, majdnem bármit megcsinál a baba körül és a háztartásban de persze én vagyok itthon szóval inkább rám hárul a legtöbb feladat. De ha akkora gáz lenne, akkor mondjuk két hétben egyszer lehet hívni egy takarítónőt szerintem.
2011. aug. 10. 16:58
 16/29 anonim ***** válasza:

2.vagyok.4-5 hónapos koráig nálunk sem volt gond!Csak ahogy nyílt a kis értelme,egyre rosszabb lett a helyzet:(

A konyhát egyenesen gyűlöli és nem tudom,hogy mi a baja vele:(Be sem teszi a lábát....Ha arra mászik is,azonnal megfordul az ajtóban.Bármit csinálok és nem vele foglalkozom,azonnal nyűglődik és üvölt.De mivel nem Ő akart megszületni,hanem mi akartuk,hogy megszülessen,így nem fogom hagyni,hogy kiüvöltse a lelkét,csak azért,hogy itt minden szép legyen....valóban nem kedvez a házasságnak,de ez van.

A munka megvár míg megmutatod a gyermekednek a szivárványt,de a szivárvány nem várja meg, míg Te elvégzed a munkád!

2011. aug. 10. 17:35
 17/29 anonim ***** válasza:

Azert, amig nem tud maszni a baba, addig nem tudod a kadba berakni:) Egyebkent meg nalunk kulon mosokonyha van, ott nem igen tudnam hova rakni, amig mosok, pakolok. Neha, ha olyat mosok, ami mind mehet a szaritogepbe, akkor a kezembe fogom. Eleg nagy a haz es nem mindenhol tudom lerakni meg. Majd, ha maszik, akkor majd maszik utanam:) Egyebkent ugy 5 hos koraig tobb ideig elvolt a jatekokkal, mostmar nem. De nem problema, csak sokszor van ugy, hogy mast nem igen tudok csinalni, de a gyerekem a legfontosabb. Nekem tenyleg nagy segitseg a takaritono. De ezzel egyutt van boven munka a hazban, de ahogy irtak, megvar. Szerencsere megerto a ferjem. Azert szep lassan kialakul minden, mindennek megvan az ideje, ha meg nem megy, hetvegen segit a ferjem, pl. foz vagy rendelunk vagy elnegyunk valahova, neha az is kell. Azert, minden tiszteletem azoke az anyukake, akik egyedul vannak segitseg nelkul (ferjjel vagy anelkul), nagyon nehez lehet.

A hozzaszolonak, aki hetvegente otthagyja a szuleinel a babat, irnam, hogy a "lepasszolast" nem ugy ertettem, joindulatuan hasznaltam:)

2011. aug. 10. 19:34
 18/29 anonim ***** válasza:

:)

Mikor 4 hónapos volt a lányom, nekem sem volt ilyen problémám. Sőt! 9-10 hónapos korában akár 1 órán keresztül is nyugisan eljátszott a kiságyban, meg sem nyikkant!

Mivel már 16 hós, nem nagyon akar megülni a fenekén egy pillanatra sem. (Csak akkor van nyugi, ha könyvet nézegetünk, ül az ölemben - ezt imádja. )

Az enyém sem játszana el a konyhában mellettem. Az etetőszékbe örülök, ha annyit kibír, amíg etetem.

Jó, hogy valakinél ez működik. Nálunk nem.

Nem mártírkodok, nem panaszként írtam! Szeretek a kislányommal lenni, ő a legfontosabb!!! Ha szalad a konyha, akkor szalad. Nem idegesítem magam emiatt.

2011. aug. 10. 21:27
 19/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki írt, jó volt elolvasni mások hogy csinálják, egy - egy jó ötletet meríteni.

Nálam egész más a helyzet, mint bármelyikőtöknél, de ettől függetlenül szerettem volna tudni, hogy más hogy van a mindennapok nehézségeivel.

2011. aug. 10. 23:11
 20/29 anonim ***** válasza:
,
2011. aug. 11. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!