9-25 vagy 9-36 kg? Milyen autósülést érdemes venni?
Melyik a biztonságosabb és miért? 9 kilós babának kellene.
Fontos lenne, hogy kilásson az ablakon, szellőző anyag legyen. Mi az előnye és hátránya a különböző méretű üléseknek?
Egyenlőre fogalmunk sincs, honnan induljunk ki..
9-18 kg-ig..
ezek még több pozícióban is dönthetők,ami ugye fontos,hogy a baba kényelmesen tudjon aludni.mi lányunk 2,5éves múlt de még tökéletesen jó neki(17kg)
4 éves korig háttal? Ez most komoly?
Az én 3 évesemnek előrenézve is alig fér el rendesen a lába.
Mi így vásároltunk:
hordozó után a 9-18 kgs ülés. Ezt használta 7 hós korától, 21 hós koráig. Mivel nagynövésű a gyerekem, sajnos ilyen hamar kinőtte mind a hordozót, mind az ülést. Hiába volt a súlya 11 kg, a magassága miatt már nem volt jó. Ugyanis a feje teteje már túlért az ülés ( Maxi cosi) tetején. Ekkor vettünk egy 9-36kgs Concord trimaxot. A 9-25 kgs ülésekbe belepróbáltuk, de ugyanúgy túllógott a feje. A boltban ezért le is beszéltek róla. Aztán 3 évesen lecseréltük a trimaxot egy C.lift evo-ra, simán jó neki.
A másik gyerek 4.5 hósan nőtte ki a hordozót hosszra. Neki vettünk egy 0-18 kgs C.ultimaxot. Eleinte háttal utazott. Ez egy nagyon jó ülés, ha nem újszülöttet tesznek bele. A fejtámlája állítható, elég tágas, dönthető, és biztonságos, jó kis törésteszttel. Ő is nagynövésű, nagyobb mint a tesója ennyi idősen, de ő 3 éves koráig marad az ultimaxban, utána kap ő is egy lift-et.
Nem tehetek róla, de a 9-25 kgs üléseknek is olyan alacsony a háttámlája, hogy én igazán nem látom értelmét.
A 9-36 kgs kategóriában is vannak biztonságos ülések, csak körül kell nézni.
Az utolsóval valamilyen szinten egyetértek. Érdekes lenne az én fiamat 22 hónaposan, a kb. 90 centijével és a 14 kg-jával háttal bekötni... nem is lenne olyan ülés, amiben elférne. Már 8 hónaposan kinőtte a hordozóját, pedig nem volt egy ultramini, kicsi hordozó. A fiam volt inkább nagy.
De akkor már az is tisztán világított, hogy az olyan 9-18-as ülés, amit meg is tudnánk fizetni, max. másfél éves koráig lenne neki jó. Így mi Top Rider 9-25-ös ülést vettünk, ez szintén több fokozatban dönthető, és bőven túl van a fejtámla a fejénél, tehát még jó ideig ezt fogja tudni használni. Elképzelhető, hogy ezután csak egy ülésmagasító fog neki kelleni. Ezt még majd meglátjuk. Egyébként a 9-36-os ülések között is van olyan, persze nagyon körül kell nézni, mert nem sok fajta létezik, ami szintén dönthető háttámlájú.
nem tudom milyen ülés lenne jó másfél éves korig. a lányom elég nagynövésű. 15 kg és 95 cm, 2,25 éves lesz,
9-18 kg os ülése van.
előző
Nem hiszem, hogy ugyanaz az ülés jó egy 9 kilós és 20-30 kilós gyerekenek, csak bele kell gondolni.
Az autósulés az dolog ,amin nem érdemes spórolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!