Hogyan mosod babád fogát?
Segítenétek?
8 hónapos kisfiamnak most bújt ki alul az első két kis fogacska.
Hogyan kell ápolnom?
Már egy ideje dörzsölöm finoman neki az ínyét ilyen recés gumis babafogkefével, hogy szokja és megszeresse. Most hogy már van fogacska elég ha ezzel tisztítom továbbra is vagy kell fogkrémet is használni?
Ha igen azzal hogyan mossam?Gondolom azt lenyeli...
Jaj, nem tudom, lehet én vagyok ennyire béna, de most tanácstalan vagyok!
Köszönöm!
fogkrémet csak akkor használhatsz, ha a baba már ki tudja köpni! az a jó ha minél kevesebbet nyel le.!
addig sima vízzel is jó, vagy van ilyen hogy a kezedre vagyis az ujjadra felhúzod (olyan frottíros anyag)és azzal dörzsölöd a fogait.
Van fluoridmentes gyerekfogkrém, azt nem baj, ha lenyeli, kifejezetten azoknak a babáknak találták ki, akik még nem tudják kiköpni. Mondjuk nálunk még mi, felnőttek se használunk fluoridosat, nem mérgezzük magunkat, de ez más téma.
A lenyelhető fogkrémből icipicit nyomj a babafogkefére, azzal dörzsöld át a fogacskáit. Egyelőre elég az a gumis, amit használtok, ha már több foga lesz és picit még nő, akkor vehetsz neki keféset. Van a DM-ben szettben fogkefecsomag, abban szépen sorban ott vannak a fogkefék a kezdőtől (gumis, amit te is használsz) a kefésig, négyféle. Én mindkét gyerekemnél azzal kezdtem.
Én is láttam már baba fogkrémet 0-36 hó volt ráírva.
Még most kicsikék a fogacskák, addig sima vízzel átdörzsölöm és ha nagyobbak lesznek vagy több is lesz kipróbáljuk fogkrémmel is! Hát kíváncsi leszek rá....:)
Köszönöm szépen!
Kisfiamnak amikor kibújt az első két foga (8,5 hónaposan), akkor ujjra húzható, benedvesített textil fogtörlővel elkezdtem ápolgatni. Ahogy kibújt még kettő (10 hónaposan), elkezdtünk fogkefét és Nenedent fluoridmentes fogkrémet használni - ezt nem baj, ha lenyeli a baba. Viszont nagyon is fontos, hogy hozzászokjon a fogápoláshoz a gyermek.
(Különben ne csodálkozzon kedves 1 éves korig nem fogatmosós anyuka, ha 3 évesen már csak rohadt fogcsonkjai lesznek a gyereknek.)
Mi is fontosnak tartjuk a fogápolást, én már akkor dörzsöltem neki mikor még ki sem bújt, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy nyúlkálok a szájába.
Mára meg már olyan aranyosan tartja oda, látni kellene!:-)
Köszi mindenkinek!
Utolsó válaszolóval értek egyet, ezért is jelentettem a trágár szavakat tartalmazó kommentet, de úgy látom többet is töröltek.
Nem azért írtam ki a kérdést, hogy veszekedés legyen belőle, csupán segítséget szerettem volna kérni és hogy emberi hangon kommunikáljunk egymással.
Sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!