Hány hónapig tudtad szopatni a babádat?
Mindkettőt 13 hónapig szoptattam, a harmadikat remélem majd tovább sikerül, bár nem rajtam múlt az első kettőnél se:)Ők mondtak le egyik napról a másikra a szopásról, oda se fordultak többé hogy szopizzanak akármit próbáltam.
Első gyereknél nagyon megküzdöttem érte sírtam szenvedtem fájt mint a fene hónapokig de úgy éreztem muszáj küzdenem a tejért.
A másodiknál minden zökkenőmentesen ment, megtapasztaltam a szoptatás örömteli oldalait is végre, hogy praktikus, egyszerü, és ingyen van! Semmi energiámba nem került.
Remélem a harmadiknál is így lesz.
Amúgy meg az első gyerekem egyáltalán nem volt beteg 2 éves koráig a kisebb meg nagyon beteges volt, pedig mindkettő anyatejes....szóval ezt nem befolyásolta sajnos egyáltalán.
De amúgy hatalmas a nyomás az anyukákon és nagyon sajnáltam a barátnőmet mindig mert úton mentén szóba jött a szoptatás téma és boldog boldogtalan sajnálkozott neki hogy miért nem szoptat...
Itt is lehetett olvasni amit én is megtapasztaltam: a okáig való anyatejezés túl van pátoszozva, mert az égegyadta világon semmivel nem jobbak, egészségesebbek, okosabbak, fejlettebbek vagy boldogabbak azok akik sokáig szopiznak. Ezért sajnálom nagyon hogy napjainkban ennyire elharapózott a szoptatási mizéria, ami odáig "fajult" hogy óvodás korú gyerekeket látni játszótéren idegen nők cicijére mutogatva, mert hát nekik az evés nem a kanál-tányér, hanem a cici. És ehhez még hozzájön hogy szegény anyukáknak akik nem tudtak szoptatni sokáig, meg bűntudatot okoz ez egész szopihiszti :(
Minden irányelv elmúlik egyszer, majd elmúlik a "szoptass minél tovább" is, és visszaáll a "szoptasd a babát, de etesd a gyereket" elv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!