Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapig tudtad szopatni...

Hány hónapig tudtad szopatni a babádat?

Figyelt kérdés
Én sajnos nagyon rövid ideig, csupán 2.5 hónapig. Persze így is nő szépen, de még most is bánt (ma 7 hónapos)
2011. aug. 7. 22:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mindkettőt 13 hónapig szoptattam, a harmadikat remélem majd tovább sikerül, bár nem rajtam múlt az első kettőnél se:)Ők mondtak le egyik napról a másikra a szopásról, oda se fordultak többé hogy szopizzanak akármit próbáltam.

Első gyereknél nagyon megküzdöttem érte sírtam szenvedtem fájt mint a fene hónapokig de úgy éreztem muszáj küzdenem a tejért.

A másodiknál minden zökkenőmentesen ment, megtapasztaltam a szoptatás örömteli oldalait is végre, hogy praktikus, egyszerü, és ingyen van! Semmi energiámba nem került.

Remélem a harmadiknál is így lesz.

Amúgy meg az első gyerekem egyáltalán nem volt beteg 2 éves koráig a kisebb meg nagyon beteges volt, pedig mindkettő anyatejes....szóval ezt nem befolyásolta sajnos egyáltalán.

De amúgy hatalmas a nyomás az anyukákon és nagyon sajnáltam a barátnőmet mindig mert úton mentén szóba jött a szoptatás téma és boldog boldogtalan sajnálkozott neki hogy miért nem szoptat...

2011. aug. 8. 08:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Én is csak 2 hónapig tudtam szoptatni.Most 17 hónapos, és idáig egyszer volt csak beteg:)
2011. aug. 8. 12:31
 13/17 krisztivan ***** válasza:
Nem indult be a tejem rendesen,ezért a kezdetektől szopi + tápszert kapott a fiam.5 hónapos kora óta hozzátáplálunk és Ő azóta nem eszi a tápszert.Most 11 hós és még este és hajnalban cici van.Nem rajtam múlik a dolog ennyit termelt a szervezetem.
2011. aug. 8. 13:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Itt is lehetett olvasni amit én is megtapasztaltam: a okáig való anyatejezés túl van pátoszozva, mert az égegyadta világon semmivel nem jobbak, egészségesebbek, okosabbak, fejlettebbek vagy boldogabbak azok akik sokáig szopiznak. Ezért sajnálom nagyon hogy napjainkban ennyire elharapózott a szoptatási mizéria, ami odáig "fajult" hogy óvodás korú gyerekeket látni játszótéren idegen nők cicijére mutogatva, mert hát nekik az evés nem a kanál-tányér, hanem a cici. És ehhez még hozzájön hogy szegény anyukáknak akik nem tudtak szoptatni sokáig, meg bűntudatot okoz ez egész szopihiszti :(

Minden irányelv elmúlik egyszer, majd elmúlik a "szoptass minél tovább" is, és visszaáll a "szoptasd a babát, de etesd a gyereket" elv.

2011. aug. 8. 20:21
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen csajok!
2011. aug. 8. 20:57
 16/17 anonim ***** válasza:
7:02-es vagyok.Még annyit, hogy ne bántson!!Biztos vagyok benne, hogy mindent megtettél a cél érdekében.Vannak, akiknek nincs elég tejük, de emiatt ne gyötörjön semmilyen lelkiismeret furdalás.Tényleg az a lényeg, hogy a pici szépen gyarapodjon, jól érezze magát, kiegyensúlyozott legyen.Láthatod a mi példánkon is, hogy a szoptatás nem varázslat, vannak nehézségei is.Sajnos a védőnők, és a gyerekorvosok is végtelenül szoptatás pártiak, de senkivel ne törődj, csak a babád számít.Ne hallgass azokra, akik csóválják a fejüket, hogy szegény baba csak eddig szopott stb.
2011. aug. 9. 06:37
 17/17 anonim ***** válasza:
szia! 4 hónapig szopizott, egyik pillanatról a másikra ő mondott le róla. Akármit csináltam, nem kérte az anyatejet. A plusz a dologban, hogy a tápszert sem volt hajlandó meginni és a mai napig (11 hós) nem issza meg. Gondolhatod..... A gyomrom azóta egy nagy görcs. Ha a gyerkőcöd elfogadja a tápszert ne izgulj, abból is megkap mindent és ez a lényeg.
2011. aug. 9. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!