Hány hónapig tudtad szopatni a babádat?
14 hónap!
Ne bántson, nem tehetsz róla! Ez alkati kérdés gondolom!
A lényeg, hogy szépen fejlődik a babád! Tény, hogy min. 6 hónapot javasolnak, de hát ha nem megy..
Megjegyzem, ha Nekem nem lett volna vagy csak kevés tejem nem tápszert adtam volna, hanem ún, nőtejet.
Én is kb eddig. Engem is bántott eleinte,és nem rajtam múlt. Mindent elkövettem,de hiába. Nem kellett a lányomnak a cici,állandóan sírt,pedig volt tejem.
Most már 17hónapos "nagy" lány,makk egészséges. Ne bánkódj ezen te sem,a lényeg hogy egészséges legyen!
Én 6 hónapos koráig, de nem bánt, a lényeges időszakban megkapta az anyatejet.
Fogadj el egy jótanácsot, tiszta szívemből: ne hagyd hogy BÁRKI ezzel zrikáljon, meg sajnálgasson téged, vagy a babádat, bűntudatot okozva ezzel neked! Tény: anyatej fontos, sőt szuper dolog, de nem ez a meghatározó egy baba életében! Amint egy év körüli lesz, a kutyát sem fogja érdekelni hogy meddig szopizott, maximum azokat akik még "ciciztetnek" (fú de utálom ezt a szót) egy mozgó, értelemmel bíró gyereket is..napjaink nagy hisztériája a "szoptass óvodáig mert ha nem akkor szegény gyerek beteg lesz meg gyagyás meg csóringer meg jaj de szar nektek" de ne hagyd hogy ezzel bűntudatot keltsenek benned!
A mai tápszerek már olyan mértékben tartalmaznak minden fontosat, hogy nem lesz hiánya a kicsinek semmiben hidd el! Aki meg pusztán érzelmi kötődés miatt rakja mellre a két éves gyereket is, (mert ugyebár akkor már az anyatej bőven nem táplálék neki, ideális esetben) azoknak se hagyd hogy sajnálgassanak, hiszen az érzelmi kötődés nem csak a mellbimbó cuclizása egy anya-baba kapcsolatban, ha okos vagy, tisztában vagy ezzel.
Ne legyél elkenődve, elszaladnak a tápis hónapok egy boldog és egészséges babával és egy-kettőre egy mindenevő, egészséges és boldog kisgyermeked lesz :)
Egy éves kisfiú anyukája
Még annyit hogy egy éves kisfiam kevesebbet volt beteg mint anyatejes társai ismeretségi körünkben (pedig valamelyik még másfél évesen is zsopizik), és hetek óta egyedül szaladgál is az utcán, minden egyéb nélkül pusztán száraz tényeket nézve: mind mozgás-, mind értelmi fejlődése totálisan rendben van, előrébb mint a nála pár hónappal idősebb ismerős gyerkőcöknél.
Ez persze nem a tápszertől van mielőtt valaki félreért, hanem arra akarok rámutatni hogy NEM akadály ha nem szoptatsz érettségiig :)
Semeddig. Lázasan született, másik épületbe vitték (aztán később kiderült, semmi baja nem volt...) Mire megpróbáltam volna, már nem kért a cicimből. 2 hónapig küzdöttem. 5 és fél hónapi fejtem neki. Sokan mondják, hogy megtettem mindent (én is hiszek ebben), és ma is lelkifurdalásom van...
Abban is hiszek, hogy ez egyszer elmúlik (vagy ha lenne egy tesó majd, mindenkinek bebizonyíthatnám-magamnak is-, hogy igenis, nekem is megy!) Fel a fejjel, ettől nem lesz más sem a kapcsolatotok, sem ő. Ugyanúgy fog imádni, mintha szoptattad volna!!!
13 hónapos tündérke anyukája
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok.
Irigykedve hallgatom azokat az anyukákat akinek simán, zökkenőmentesen ment a szoptatás, és a gyerkőc ügyesen szopizott. Egyik ilyen anyukától kaptunk is egy hónapra elegendő fagyasztott tejet, szerencsére megette a kisfiam. Tudom, hogy nagyon jók a mai tápszerek, meg tényleg az a lényeg, hogy szépen fejlődik.
Szerencsére nagyon sokáig tudtam mindhárom gyermekemet szoptatni, de mindenki (a babák is!!!) más és más! Láttam olyat is, amikor egyszerűen a baba nem akart valamiért szopizni - ki tudja miért, pedig az anyuka mindent megpróbált és volt teje is...
Az hogy jó anyukája legyél a babádnak, egyáltalán nem ezen múlik, de ha ezen rágódsz, még a végén bele fogsz betegedni, úgyhogy ne bánkódj emiatt!
Anyukám 2 hónapos korunkig szoptatott a hugommal. Jelezem itt vagyok egészségesen. :-) Megnőttem.
Mikor megszültem, akkor mindenki azt gondolta,hogy én is 2 hónapig tudok csak szoptatni, meg is tettek mindent hogy ezt elhitessék velem. Első gyerekemet 11 hós koráig szoptattam, akkor ő választotta el saját magát, a végé már csak hajnalban fogadta el, aztán már akkor sem.
Az ikerfiaim szombaton lesznek 1 évesek (az egyiknek amúgy kellett pótlást adnom 2 és 6 hós kora között, mert nem volt elég a tejem a kettőnek), még naponta 3x szopiznak, azon alszanak el, meg éjjel is kelnek még. :-( Sokszor mondom nekik hogy kaptok inkább tápit (aztán persze sose kapnak, meg se isszák már), mert akkor talán átalusszák az éjszakát.
Ne bánkódj emiatt, tényleg jók a mai tápszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!