Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek fel kellene...

Szerintetek fel kellene ébresztenem evéshez?

Figyelt kérdés
Egy hetes,három napos fiam néha nem három óránként ébred enni,hanem mondjuk öt óra alvás után. Mondok egy példát: evett délután (anyatejes) egy órakor 100ml-t (általában minden evésre ennyit eszik,néha 80-at),nem aludt el azonnal,nem volt nyűgös,nézelődött el volt. Aztán elaludt fél három körül,és csak háromnegyed hatkor ébredt fel enni.Akkor megevett kb. 90 ml-t. Ez már több alkalommal is volt így,ma bukott evés után,ez most fordult elő először. Nem tudom jó ez így?Vagy ébresszem fel enni?De úgy gondolom ébred Ő,ha éhes,nem?? Tanácsokat várok Anyukák! :)
2011. aug. 7. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne ébreszd :)

Csak akkor kell kisbabát ébreszteni, ha szigorú rendhez akarod szoktatni (mint nagyanyáink idején, amikor 3 óránként kellett etetni.

Pár hét alatt beáll a kis rendje :)

2011. aug. 7. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Jelezni fogja, ha éhes!!! Nyugi :-)

Sosem esznek egyformán :-)

2011. aug. 7. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell felébreszteni, ha ilyen adagokat eszik ennyi idősen, akkor nem kell aggódni. Egy ekkora bébinél még az 50-60 ml a normális, ő már túlszárnyalta ezt:)
2011. aug. 7. 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a dokinéni, hogy 4óránál többet ne hagyjak neki evés nélkül, inkább ébresszem fel, mert ilyenkor még a sárgaság miatt aluszékony.
2011. aug. 7. 19:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.Én is így gondolom,hogy jelzi,ha éhes. Főleg a kis "éhenkorászom",imád enni. :)

A sárgaság miatti aluszékonyságra azért nem gondolok,mert amúgy meg van,hogy egy-két órát tök el van,és nézelődik.

2011. aug. 7. 19:29
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

19:23-kor írottakkal értek egyet, ilyenkor még előfordulhat a sárgaság miatt aluszékonyság.

Ha három óra helyett mondjuk három és fél óránként ébred, az még nem probléma, de azért öt óra kihagyás az sok, így szinte egy teljes étkezés kimarad nála.

Én ébreszteném őt óvatosan legkésőbb három és fél óra után.

2011. aug. 7. 19:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem a 2 hónapos babám van olyan, hogy 5 óránként kéri csak a kaját,mert alszik. 3 óránként nem mindig fogadja el. Sőt ha 3 óránként eszi a tápszert jobban fáj a hasa. Mondta egy gyerekorvos, hogy a tápszernek több óra kell mint 3, mire megemészti. Örülünk ha alszik nyugodtan, mert nagyon hasfájós, így nem ébresztem, mert akkor nyügős. Mikortól kell napirendre szoktatni?
2011. aug. 7. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!