Beadadtátok a Rota vírus elleni védőoltást?
Semmi esetre sem. Egyik gyerekem se kapta meg, ha lesz még, az sem fogja megkapni. Többet árt, mint használ. A rotavírusnak is több fajtája van, az oltás csak bizonyos fajtával szemben véd, ettől még simán el lehet kapni más fajtáját, sokszor makacsabbat.
Nekünk a gyerekorvos sem javasolta, azt mondta, nem szabad olyannal terhelni a gyerek szervezetét, ami semmire sem jó, viszont - mint minden védőoltásban - ebben is van épp elég olyan anyag, ami kifejezetten árthat.
Igen beadattam. Sokat agyaltam, de aztán azt mondtam, legyen. Nem bántam meg.
A keresztlányom nem kapta meg az oltást megkapta viszont a vírust. Egy hét kórház, szerencsétlent annyira sajnáltam, borzasztóan kínlódott. A fiam is elkapta tőle, és egy napig ment a hasa, és étvágytalan volt, másnapra semmi baja nem volt.
A tenyésztésen kiderült, hogy rotája volt, és ahhoz képest simán átvészelte. (más kérdés, hogy mi is elkaptuk, mi már nem vészeltük át ilyen könnyedén:()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!