Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik olyan kisbaba/kisgyere...

Létezik olyan kisbaba/kisgyerek, aki kevésszer beteg és nem súlyosan?

Figyelt kérdés
Vagy minden gyereknek át kell esni az ÁLLANDÓ (havi szintű) náthán, köhögésen, lázon, torokgyulladáson, vírusokon stb.? Bölcsiben, óvodában stb.
2011. aug. 3. 12:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hát... akkor várunk.

---

A bárányhimlő ellen lehet genetikai védettség? Szkeptikus vagyok. Gyerekkoromban a bárányhimlős húgomtól nem kaptam el, a házidoki azt mondta, hogy védett vagyok.

Erre 33 évesen elkaptam egy kollégámtól, aki a keresztlányától kapta. Szörnyű volt, 46 kiütés csak az arcomon. 3 és fél hét táppénz, viszketés...

Ha tudom, hogy az orvos téved, beoltatom magam...

2011. aug. 3. 13:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem túl jó, ha egy kisgyerek minden hónapban náthás, köhög, lázas stb. Még akkor sem, hogy ha ovis, vagy bölcsis. Nyilván ott könnyebb összeszedni mindenféle nyavaját, mint otthon, de örökre úgysem zárhatja be az ember a gyerekét...

A keresztfiam is hasonlóan "beteges", ő is szinte kéthetente beteg, ha otthon van akkor is, az ovi ilyen szinten nála nem befolyásoló tényező. Neki most már nyáron is szednie kell a vitaminokat, illetvea doki írt neki fel valami immunerősítő szirupot, úgy néz ki, ez most használ, már két hónapja nem volt beteg. SZerintem kérdezz rá te is a dokinál, hát ha ő tud valami készítményt ajánlani, ami javíthat egy kicsit a gyerek állapotán.

2011. aug. 3. 14:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Enyéim kopp,kopp ritkán betegek.

Kérj beutalót imunológhoz, aki kivizsgálja, mert nem jó ha ilyen sokat beteg szegényke. Vannak immunerősitő gyógyszerek.

2011. aug. 3. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem a gyerekorvosunk mondta, hogy havi 1 nátha belefér a kisgyerek korba. Amikor sorozatosan magas lázas mandula gyulladást szedtek össze a gyerekek akkor gondolkodtunk, hogy nem lenne-e jobb kivenni nekik. Az orvosunk azt mondta, hogy ne aggódjunk, ha ki kell majd venni, szólni fog. Nem kellett kivenni. Ma már ritkán betegek, többnyire télen kapnak el egy-egy náthát és a suliév végén betegesebbek. Viszont ez már jóval kevesebb mint ovisan.
2011. aug. 3. 15:10
 15/15 anonim válasza:

Az immunrendszer erőssége elsősorban életmódfüggő. A családi halmozódás (beteges szülők, beteges gyermekek) nagyobb részben az életmód következménye, csak kisebb részben a genetikáé. Életmódot változtatva nagyon sokat tehetünk az egészségünkért.

Jómagam kifejezetten beteges gyermek voltam. A párom hasonlóképpen. A szüleinknek nem sok fogalma volt az egészséges életmódról. Felnőtt fejjel kezdtük el tanulmányozni a témát.

A fiunk elmúlt 1 éves, amikor először belázasodott. A bölcsődében az első másfél hónapban egy napot se hiányzott.

Ne hárítsuk a génjeinkre azt, ami a mi erkölcsi felelősségünk!

2016. júl. 20. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!