Kire hallgassak? Védőnő vagy gyerekorvos?
Hát mint olvasom normál adagokat eszik és nem túl gyakran, ráadásul az éjszakákat is végigalussza.
Én a hígabb tápit nem javaslom, legfeljebb hamarabb sír majd kajáért, mint egyébként és sűrűsödik az etetések száma, bár ez csak az én meglátásom.
Én azért kezdtem 3,5 hósan a hozzátáplálást mert 6 hós adagokat evett a lányom 3 óránként.
Ő készen állt rá, de nem biztos, hogy a tebabád is, ezért szerintem várd ki a 4 hónapos kort.
7 hós kiscsaj anyuja
3,5 hetesen kezdtük a hozzátáplálást a dokinőnk javaslatára. Sokat bukott a tápszertől, tejem meg sajnos nem sokáig volt. A főzelék sok lenne. Mi napi egyszer adtunk neki gyümölcsöt, a többi híg tápszer volt. Most elmúlt 4 hónapos és már evett sütőtök pürét is, és tegnap óta estére kap egy kevés tejpépet is.
Tehát reggel tápszer, tízóraira gyümölcs vagy bébiétel, ebéd tápszer, uzsonna gyümölcs vagy a maradék bébiétel, vacsora egy kis tejpép és ha még kéri akkor tejpép. Este 7-8 körül elalszik és reggel 6-7 körül kel. Szépen beállt a súlygyarapodása is, nincs gondja.
Utolsó vagyok.
Bocsi, a vacsora egy kis tejpép és ha még kéri, akkor tápszer, kicsit elírtam. :)
Hat ez nehéz dolog, mert tényleg nagysúlyú baba.
De a korai hozzátáplálas és nem megfelelö ételek az elsö évben egy életre tönkre tehetik a gyerek gyomrát. lehet most még megenmészti, aztán 30 évesen meg sorra jár gyomorpanasszal a dokihoz. tönkre megy a kialakulóban lévö nyálkahártya, bélflóra.
Elkezdheted kis almával már most. de egy étkezést 5 hót betöltött kjora elött ne válts ki még. Mindent úgy csinálj ahogy a bébiételeken is van. vagy is max azt adj neki amit lehet abban a korban amiben van.
ha most elkezded almával az azt jelenti hogy 2 hét múlva is még csak max 4-5 kanálkával eszik.
nekem is rengeteget evett a kislányom habár csak 6 hósan volt ennyi kiló és azt is mindenki sokalta, most 9,3Kg 10 hósan és mindenki lekövérezi.
ma 19:35
Én vagyok a gyermekorvosnak tanuló. Gyermekgyógyászati tankönyv első sora: A gyermek NEM kicsi felnőtt, és nem is szabad úgy kezelni. A gyermekek (főleg a csecsemők) emésztőrendszere teljesen más, mint a felnőtteké, nekik idő kell, mire meg tudják emészteni pl. a főzelékeket, gyümölcsöket, és nem azért, mert betegek lennének. Ha túl hamar kezdődik a hozzátáplálás, olyan hosszútávú betegségek jöhetnek létre, mint a fekélyre való hajlam, reflux, székrekedés stb. A gyümölcsökkel is pl. a savasságuk miatt kell várni legalább 4. hónapig. Ilyenkor képződik a természetes bélflóra, és ezt felborítani nagyon nem ajánlott. Ezért is írtam, hogy még a gyümölcsökkel is várnék a 4. hónapig, a főzelékekkel sokkal tovább. Felnőtt az a nemzedék, akiknél nagyon hamar kezdték a hozzátáplálást, és hirtelen megugrott az emésztőrendszeri megbetegedések gyakorisága. Egy csecsemő nem felnőtt szervezettel bír, ezt mindig szem előtt kell tartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!