Mennyi idő telt el a kóstoltatástól az első tízórai kiváltásig?
Én ebédre adtam először szilárd kaját betöltött 6 hónaposan, 7 hónapos korában hagyta el a déli cicizést, 8 hónaposan vezettem be a következő étkezést (uzsonna), majd 10(reggeli) és 1 évesen a vacsorát.
Soha nem tízóraizott/ik.
rlőző
nem a korai elválasztás volt a cél, hanem a HOZZÁtáplálás
Tudom, hogy régi a kérdésfelvetés, valahogy idekavarodtam és úgy érzem, kiegészítést kíván a téma és a válaszok. 2011-ben már bőven életben volt az a WHO (egészségügyi világszervezet) ajánlás, miszerint hozzátáplálás ELŐTT szoptatunk és nem MEGetetjük a gyereket, csak kiegészítjük annyival, amennyire éhes. Egy éves korig egyetlen szopizást sem ajánlanak elhagyni és legalább két éves korig fenntartani az anyatejes táplálást. Ez a hivatalos magyar protokoll is, amit a szakembereknek elvileg ajánlaniuk kell(ene)...
A tápszeres ajánlások némiképp mások, de a kérdésfelvetés nem egyértelműsítette, hogy más a kiindulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!