Orrszívásra trükkök, tanácsok?
5 hós kisfiamnak vírusos torokgyulladása van. Egész nap szörcsög, alvás közben nem egyszer félre szalad a váladék és fulladozik tőle. Az orrába nézve nem látszik semmi, de ha egész nap szívnám akkor is jönne. Fehér színű és nagyon sok.
Porszívós orrszívót használunk, de nagyon hadakozik ellene, rúg, kapálózik, kirántja a kezemből, ordít, így 4-5 perc mire végzünk. Napközben nem gáz, de éjjel jó lenne hamarabb túl lenni rajta. Ti hogy csináljátok, milyen orrszívót használtok?
Én az Ariannát használom, és ő kifejezetten szereti, ha porszívózunk. NA az orrsprayt azt nem, de azért azt is elviseli. Én soha nem fogtam le, először mindig a hasát, pofiját szivtuk, játszottunk, utána jött az orra. Pici kora óta szereti. Most, hogy már 5 hós be akarja kapni az orrszívót ezért nem egyszerű a dolog:-D
Tehát a lényeg szerintem, hogy ne fogd le és játéknak tekintse. Éjjel meg el fogja viselni, ha nem útálja nappal.
Nekünk is Arianna van, régebben nem ordított tőle. Eddig is minden este napi higiénia címen leszívtam neki, azt azért lényegesen jobban viselte. Gondolom most a betegsége és a váladék mennyisége miatt megy nehezebben.
Befogod a másik nózit? Én igen, lehet, hogy az nem tetszik neki.
SZia!
Mi játszva szívjuk a nózit, és már mosolyog, amikor mondom neki, hogy "indul a Fikusz-kukisz vadászat". Pestronka orrszívót használunk, előtte pedig Fluimar orrsprayt. Először, amikor lefogtam ordított, mint a sakál, kínlódtunk. AZtán kipróbáltuk úgy, hogy én folyamatosan nevetgélve, mosolyogva mondogatom neki, hogy "Ki a legnagyobb fikusz vadász? Keressük meg a fikuszt a nózidból!" és ez nagyon tetszik neki, és annyira belejön a játékba, hogy mire sírna, végzünk. Én is befogom azt az orrlyukát, amit nem szívok. Ha végeztünk, picit odaadom neki játszani, vagy az arcocskáját szippantgatjuk, és tetszik neki. Tudom, idiótán hangzik a módszer, de nálunk ez vált be, remélem segítettem! Kitartást!
Üdv.: Móni, egy 4 és fél hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!