Fel kellene ébreszteni délelőttönként hamarabb? Még mindig nincs napirendje, és ez az evés miatt már neki sem jó szerintem.
Én még soha életemben nem ébresztettem fel a gyerekemet sem enni, sem pisilni.. :) És nem is szeretném. Most 2,5 éves, szobatiszta. Egy csomó "kajálást" átaludt amúgy, meg tolódott ide-oda... órákat is csúsztunk állandóan. De az álmát soha nem zavarnám meg.
Egyik este fél 7-kor még aludt (5 kor sikerült elaludnia délután) és mindenki piszkált, hogy ébresszem már fel, mi lesz este. Nem ébresztettem. Háromnegyed 7-kor magától kelt fel, és 11-kor már aludtunk újra, az egész család.
Nagyon köszönöm a gyors és korrekt válaszokat! Meggyőztetek: nem fogom felébreszteni! Az igazság az, hogy volt egy rövid időszak (1-2 hét) amikor megpróbáltam napirendet kialakítani (kb két hósan), de befuccsolt, és a végén feladtam. Ugyanis hiába ébresztettem fel, nem akart rendesen enni, mert gondolom, nem volt még éhes. Csak azt hittem, ennyi idősen már változott esetleg, és a hozzátáplálásnál gondot okoz, ha nem eszik időben. De úgy tűnik, más babák is "túlélték" már, ha nem volt tízórai.:))
Annak a válaszolónak is köszönöm, aki a napirendhez ragaszkodik! Annak idején a kislányomnál nekem is sikerült ez, és valóban pár nap alatt megszokta, de ő annyira más volt...Persze nekem is sokkal tervezhetőbb volt a napom, sokkal nyugodtabb voltam! De a kisfiam nagyon nehezen kezelhető, korababa, nagyon álomszuszék még mindig, sokáig nagyon sírós volt, most sem könnyű vele még.
És még valami: eszembe jutott, hogy szeptemberben kezdődik a nagylánynak a suli, akkor a reggeli sürgés-forgásra biztos, hogy felébred majd a babóca is, és így talán megoldódik majd a helyzet!
Köszönöm még egyszer mindenkinek a tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!