Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1év körüli babák anyukái....

1év körüli babák anyukái. Nagyjából hogy áll a babáitok napirendje és miből áll a napi étkezése? Mikorra mit/miket adtok nekik?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 07:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem április 1-én volt 1 éves a kislányom. Reggel szopizik, 6-7 között amikor kel. 8 körül kap egy kis vajas kenyeret ha kér (kukoricalisztből készült abonettet adok neki, meg növényi vajat ill. pástétomot) 10kor gyümi néha rizzsel, 13-14 körül főzi. Egy héten egyszer husival vagy hallal. 16 körül uzsonna, általában joghurt, tejital vagy rostos gyümölcslé zabbal. 18kor vacsi, tejpép, este 19kor szopi és alvás 19.30kor. Kb 74-75cm és 8-9kg. Kétszer háromszorn alszik napközben fél órát.
2009. ápr. 7. 08:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam márc. végén volt 1 éves. Kb. 9100 g. és 74 cm. Mostanában már csak 1-szer alszik ebéd után 1,5-2 órát. Étkezések: 6 körül 300 ml tápszer, 9 körül gyümi joghurttal és gabonapehellyel, ebéd 1 körül főzelék hússal vagy tojással vagy sajttal, uzsi 16 körül gyümölcs, vacsi 19 körül ugyanaz mint az ebéd volt, elalvás előtt 20.30 körül tápszer.
2009. ápr. 7. 08:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Napirend:

7, 1/2 8-kor ébred,

utána elkészítjük a reggelit, addig jön-megy, játszik a lakásban valamerre,

9 körül reggelizünk,

utána megint jön-megy, közben én előkészítem a főzést, elmosogatok, berakom a mosnivalót, stb., utána kicsit játszunk együtt alvás előtt,

11-körül alszik (egyszer alszik csak naponta),

addig én főzök, takarítok, teregetek, stb.

1-2 körül ebéd,

utána szintén jön-megy, míg elmosogatok, elpakolok, aztán kimegyünk a kertbe,

4-5 körül megyünk valamerre, sétálni, vagy apával (ekkor jön haza) valahova,

7-8 körül vacsora, fürdés, alvás

Evés:

Háromszor (néha négyszer) eszik naponta: 9 körül, 1-2 körül, (4-5 körül) és este 7-8 körül. Még szopik is.

Reggeli:

joghurt gyümölccsel + kifli vajjal, vagy:

tejpép túróval, gyümölccsel

Ebéd:

leves, főzelék hússal, vagy:

főzelék hússal és desszert (gyümölcs, puding)

Lényeg, hogy valamilyen formában 2 fogásos.

(Uzsonna: gyümölcs, vagy joghurt, babapiskóta)

Uzsonna csak akkor van, ha látszik, hogy éhes. Sokszor nem igényli.

Vacsora: főzelék hússal, vagy:

"jó éjszakát" tejpép

2009. ápr. 7. 09:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: kb. 80 cm, 10,5-11 kg közt van a súlya valahol. Kisfiú.
2009. ápr. 7. 09:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 7. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!