Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is elege volt már a...

Másnak is elege volt már a mászás témából?

Figyelt kérdés
Kislányom egy hete múlt 10 hónapos, gyakorlatilag semmit nem csinál, de nem azért, mert lusta, hanem mert egy picit lazábbak az izmai.Elvan a forgással, 2 hónapja kúszik, és egy kézzel kapaszkodva ül, vagy ha a kezére támaszkodhat.Hetek óta félig már mászik, a kis lábát szabályosan pakolgatja előre, a popsi az égnek áll, de a karját nem viszi hozzá.Fél éves kora óta járunk Dévény tornára, a gyógytornász szerint csak pici híja van már a mászásnak, én meg minden nap másztatom itthon 2 hónapja, de semmi!!Az oké, hogy nem mászik, de mivel ebből tanulnak meg ülni, és felállni, teljesen bele vagyok betegedve, hogy a lassan egy éves lányom nem mászik, nem ül, és nem áll!!Semmit nem csinál!Tudom, hogy minden baba más, de az enyém fejlődik a leglassabban, és a sírás kerülget minden nap.Hiába viszem tornára, és tornáztatom itthon, nem akar megindulni!Egyébként nagyon értelmes kislány, tapsol, pápázik, tud simogatni, tegnap kimondta, hogy apa tisztán és érthetően.A mama, baba, ana, aja, nyanya mindennaposak.De a mozgása aggaszt, nagyon aggaszt, kezdem már feladni..
2011. júl. 29. 09:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne érdekeljen más, ne hasonlítsd senkihez. Mondod, hogy lazábbak az izmai, de rajta vagytok az ügyön, ne aggódj, a tornán is mondták, hogy közel jártok.Ne stresszeld magad feleslegesen, de a gyereket se.
2011. júl. 29. 09:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon átérzem a problémádat, ugyanezt csináltam végig a fiammal.10 hónaposan csak ülni tudott és forogni.Jártunk Dévényre mi is, mert a végtagjai lazák voltak, de úgy tűnt, hogy nem haladunk sehova.Közben mindenhol azt hallottam, hogy milyen fontos a mászás.

11,5 hónapos volt, amikor mászni kezdett, szóval majdnem 1 éves, addig csak forogva közlekedett, de azt sem vitte túlzásba.14 hónaposan kezdett járni, most 4 évesen egy igazi örökmozgó, eleven kisfiú, gondolom bepótolja a lustasággal töltött első évét:))

Szóval: ne aggódj, meg fognak erősödni a lányod izmai és akkor nagyon gyorsan fog fejlődni a mozgása is.

Én is sokszor sírtam, hogy nem csinál a közel 1 éves fiam semmit, de ahogy betöltötte az első életévét, nagyon felgyorsultak az események.

Kitartást kívánok és bízz a lányodban, fog ő is mindent csinálni csak picit később, de majd bepótolja a lemaradását és akkor rohangálhatsz utána egész nap, csak győzd utolérni:))

2011. júl. 29. 09:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem is érdekelne más, engem csak az érdekel, hogy Ő miért nem..Sajnos nem arról van szó, hogy van, aki ügyesebb, hanem minden vele egyidős baba ügyesebb nála.Igazad van, nem kéne stresszelnem, mert megérzi, és az is visszavetheti a lendületben, de attól még pocsékul érzem magam.
2011. júl. 29. 09:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!! Az jó, ha 14 hónaposan elindult, akkor tényleg bepótolta!!Én is örülnék ennek, de messze vagyunk még ettől nagyon.A felállást nem is hiányolom, de ülhetne már.A gyógytornász szerint azért nem ül, mert nem mászik.És örüljek ennek, hogy nem cseréli fel a sorrendet..Minden a mászástól függ.
2011. júl. 29. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam most 14 hónapos. 8 hónaposan kezdett el forogni, addig semmit sem csinált. Kb 3 hónapja kezdett el gyógytornász foglalkozni vele, egy hónapja kúszik úgy ahogy kell. Elvileg semmi baja, vizsgálta neurológus is, csak annyi, hogy gyengébbek az izmai. Én is aggódom, hogy mikor fog már mászni, minden nap erősebbek az izmai, és engem is sokszor a sírás kerülget. Egyébként ha megtartom mászik, a gyógytornász minden héten elmondja, hogy mindjárt itt vagyunk a mászásnál, de csak nem jön el az a pillanat.Tudom, hogy minden gyerek a saját ütemében fejlődik, meg a többi blablabla, de amikor már a csapból is az folyik, hogy ebben a korban más gyerek már vígan mendegél, akkor igenis elszomorodom. Értelmileg egyébként semmi baja. Ti hogy álltok azóta a mászással?
2011. nov. 21. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!