Rá lehet szoktatni valahogy a cumisüvegre a 2,5hós babámat?
1hónap múlva megyünk lakodalomba,és rá kell hagynom egy rokonra a kislányomat ,de ma vettem észre hogy nem akarja elfogadni a cumisüveget. Arra gondoltam,ha mindennap 1-2szer megkínálom üvegből anyatejjel,akkor előbb utóbb talán elfogadja..
Van valakinek tanácsa? tapasztalata?
Csatlakozom az előttem szólóhoz, de annyit még hozzátennék, hogy ha nagyon muszáj elfogadtatnod vele, érdemes többféle cumival próbálkozni.
Lehet, hogy a latex-et elfogadja, de lehet, hogy kiköpi, és csak a szilikonnal érsz el eredményt.
Az én gyerekeim csak AVENT etetőcumiból voltak hajlandóak enni, de játszócuminak csak a NUK latex-et fogadták el.
Hát én is óva intenélek attól, hogy üveggel próbálkozz! Látod, a babád ösztönösen tudja, hogy mi a jó neki... Ne kockáztass egy cumizavart.
Ne üveggel próbálkozz, hanem szopibarát pótlási móddal, ha nem akarod magaddal vinni a babádat (amit azért megértek). Egyszerű lekerekített szélú kis kávéspohár, vagy csőrös. Valószínűleg ezekkel is eltart egy ideig, amíg megtanul inni, de itt nincs semmi kockázat!
Mekkora távolságra lesz tőled a pici a lagzi időpontjában? Mert ha közel, akkor meg tudod oldani a szoptatást.
Egyébként nem tudom, milyen cumisüveged van, de ajánlom a tommee tippee-t, az nem okoz cumizavart, olyan, mit az anyamell, hátha elfogadja. És a legkisebb lyukún add neki. Nem lesz cumizavara.
Én is ilyet használok, születésétől ebből kapja a tápit, mert nem volt tejem. Egy hét után volt valamicske tejem és a kisfiam ugyanúgy cicizik, szóval nem utasítja vissza. Mostmár mindkettőből eszik, ciciből is és cumisüvegből is, mondom, mi ezt használjuk, nekünk bejött.
ha megtehetném el sem mennék a lagziba,de a tesómról van szó (le is csesztem,hogy hogy lehetett ennyi esze,hogy ilyenkor tartják amikor ilyen picim van)
szóval: elvinni nincs értelme akkora hangzavarba!
az első hónapba is rá kellett néha-néha hagynom anyukámra,v. anyósra amikor az ügyeimet intéztem és akkor még elfogadta.ezért lepődtem meg hogy ma nem fogadt el csak ordított. Igazából a cél nem az,hogy rászokjon csak az,hogy ezt a megoldást is elfogadja.
én AVENT-os üvegünk van.
a lagzi végülis nem lesz messze,mert kb:8km
,csak aza gond,hogy nem kiszámítható,hogy mikor kel fel enni..
aventos üveget cseréld le mam-ra, annak jobban hasonlít a cumija a mellhez, szopis babák inkább azt szeretik :)
és ne kínálgasd anyatejjel abból, tök felesleges megzavarni, sima forralt hűtött vízzel kínáld meg minden nap 2x-3x két szopi között.
pont elég ha arra elfogadja, ha meg nem leszel vele, nem érzi az illatodat, és éhes lesz, meg fogja enni abból a tejet :)
jó szórakozást, érezd jól magad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!