Miért változott az alvása 9hónapos babámnak?
Kislányom 2hónapos kora óta átalussza az éjszakát, nagyon jól alvó baba VOLT :( Simán este kilenctől aludt reggel fél 9ig volt h 10ig 11ig még dicsekedtem is vele (persze nem nagyképűen) h milyen tündér jó babám van. Mostanában viszont elalvás után kereken 20percel üvölt mint a sakál viszonylag hamar mg lehet nyugtatni visszaalszik aztán 1óra körül aztán négy körül 5kor sokszor meg kell etetnem mert nem lehet megnyugtatni és innen is csak 7ig alszik.
Kint van már 6foga viszonylag könnyen kijöttek többet nem látok duzzadni uh tuti nem az.
Próbáltam magam mellé venni de úgy nem alszik csak játszana uh az kilőve.
Most tanult meg mászni próbál felállni lehet ez is közrejátszik.
Napközben is sokszor nehéz eddig beraktam aludt most meg felül üvölt és próbáll felállni.
Jellemző ez erre a korosztályra? Vajon visszaáll valaha a régi rend? Tapasztaltatok már ilyet?
Szerintem ez a mozgásfejlődéssel van kapcsolatban. Biztos tényleg állni szeretne, és ez annyira "sokkolja", hogy még éjjel is állni akarna, erre felébred és izgul, így nem megy az alvás.
Ez előfordul, ahogy fejlődik a mozgásuk, és idővel biztos, hogy alakulni fog a dolog, csak hát türelem kell hozzá és ez nehéz, ha az ember fáradt.
Lányom most 10 hónapos és ő nappal nem hajlandó aludni, de csak azért, mert egyfolytában áll és totyog a kiságyban. Szerencsére estére teljesen kifárad, így akkor elalszik, de nála is a mozgásfejlődés miatt alakul másképp az alvás.
ezt a kérdést én írtam ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
tuti a mozgásfejlődés miatt van!!
Az én fiam is eddig átaludta az éjszakát 4-5 hónapos kora óta, mostanában viszont kb úgy kelek hozzá mint te.
Éjjel párszor, aztán 5kor szopizik, 6-7ig alszik.
Mondjuk ma kivételesen nagyon jó éjszakánk volt,5kor kelt először, aztán 8ig aludt...remélem megmarad ez:))
Ő már régóta kúszik, mostanában kezdett négykézlábra állni, meg felállni, felhúzza magát mindenhol.
Szóval nálunk is ugyan ez van.
Remélem hamarosan visszaáll a régi rend.
Én kicsit megnyugodtam, mikor a kérdésemre kapott válaszok alapján láttam, hogy nem vagyok egyedül:))
Kitartást:)
Kedves 2dik igen én is erre gondoltam és kiváncsi voltam h másoknál is így alakulnak a dolgok.
Köszi a válaszokat!
Még tapasztalt valaki ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!