Anyós kérdés elmondanátok a véleményeteket?
A történet ott indul, hogy 4 éve megismertem a páromat akkor én még férjnél voltam.Nem volt jó házasság ezért és nem a párom miatt elváltam.Nagyon jó anyagi körülmények között éltünk a volt férjemmel de mindent otthagytam neki csak aláírja a válási papírt.2 év randizás után költöztünk össze a párommal és minden nagyon jól ment egész odáig amíg be nem mutatott az anyjának.Mindenki nagyon kedvesen fogadott a családban csak ő nem.Kellett 1 év amire eljutottunk odáig, hogy rám nézzen ha beszélek hozzá vagy válaszoljon.Terhes lettem és mintha javult volna a helyzet de aztán minden a régi lett.Nem törödik a saját fiával sem az unokáját havi 1-szer látja.Pedig 60km a távolság és akkor is úgy, hogy követeli, hogy mi menjünk a gyerekkel mert ez így neki kényelmesebb.Folyton oktat minket meg beszól mindenért és csak követelőzik.Ha felhív telefonon akkor semmi baj nincs nevetgél normális amikor meg megyünk akkor meg ismét eljön a beszólásaival.Ha odaérünk kapásból kikapja a gyereket a kezünkből ő persze üvölt mert nem ismeri és fél töle és nem lehet kivenni a kezéből ott ordít a saját gyerekem nyúl felém mert fél ő meg nem adja oda azzal, hogy had sírjon.Mindig ez van és ez olyan borzasztó.Múltkor is fél óra üvöltés után kicsit erélyesen kivettem a kezéből de 5 perc után már akarta is vissza és indult a sírás megint.Tudja, hogy nem állunk jól anyagilag mégis elvárja, hogy mi rohangáljunk le autóval mert az úgy a jó.8 hónapos a kisfiam most és vett neki egy lila rózsaszín napozót mert beszéltük, hogy pont kezdi kinőni a ruháit.Ezt kapta...
Ha valakinek névnapja szülinapja van akkor nekünk ott kötelezően meg kell jelenni viszont ha nekünk van valami az elvan felejtve.Most ismét egy nagy balhé elött állunk mert holnap kellene lemenni mert rokonok érkeznek mi viszont nem akarunk mert erre nem vagyunk kivácsiak és lenne más fontosabb dolgunk is.Ezen az 1 napon van csak itthon a párom a többin dolgozik.Felhívta tegnap a rokonokat, hogy jó lenne ha ők jönnének mert nekünk erre nincs szükségünk erre nem is hallgatták meg csak annyit mondtak, hogy ők ott lesznek és nagyon csalódottak lennének ha nem lennénk ott.Mit csináljunk már teljesen kikészít minket ez a nő.Mindig ő nyer.
szoptatással téged nem piszkál? Engem egyfolytában: kevés ideig szopott, így biztos nem evett valami sokat,
ilyen sokáig szopott? az apja mikor kicsi volt, 2 perc alatt kiszívta...
neki annyi teje volt, ömlött
szoptatáskor folyik a másik mellből a tej: furcsa, neki nem folyt (fenéket nem)
és mindezt úgy, hogy tudja, hogy kevés tejem van. Kívülállónak csak ártalmatlan megjegyzésnek tűnnek, de úgy érzem bántani akar ezzel.
bocsánat, hogy nem kapcsolódik, csak ki kellett írnom magamból. A lényeg: nem vagy egyedül
Semmi baj!De igen engem is piszkált mivel a fiam kicsit korábban érkezett így nem tudott szopizni és én fejtem neki éjjel nappal egészen 6 hónapos koráig mert akkor úgy döntött nem kell neki a tej:(
Én is megkaptam, hogy hagyni kell éhezni és akkor majd szopik meg hasonlókat.Most meg a babakaja miatt szól be mert üvegeset kap mert villanytűzhelyünk van és sokkal drágább lenne ha én föznék neki mint ha megveszem.Erre múltkor azt mondta, hogy anyád nekiállhatna már neked főzni nem ilyen szarokat kéne enni.Albérletben lakunk és itt csak ez a régi villanytűzhely van nem is igen főzök rajta csak amennyit muszáj.
hmm
ha a párodat nem érdeki akkor te se rág magad rajta
feleslegesen teszed ki magad ezeknek
jó ötlet h kikapcsoljátok a telefont és elmentek lehetne többször is :-)))
Sziasztok!
Nem mentünk el csütörtökön végül is.Azóta viszont nem is telefonáltak.Most gondolom áll a bál....Az a vicc az egészben, hogy egész héten szabadságon voltak és arra nem voltak képesek, hogy lejöjjenek megnézni az unokát és ezek a nagyszülők akiknél első az unoka!!Most meg mi érezzük magunkat szar embereknek???!!!A páromat sajnálom nagyon mert megint ő lesz a rossz mindenki szemében amikor előadják a saját változatukat.Kiváncsi leszek mikor fognak telefonálni...Mi úgy szerda magasságára tippeltünk de lehet akkor sem.Szerintem viszont kellett ez a balhé, hogy végre leszálljanak a földre, hogy nem ők parancsolnak.Na meg a kedves rokonok is ennyire voltak ránk kiváncsiak...ha nagyon akartak volna látni akkor hazafelé beszaladnak akár 10 percre is.
Én nem is értem, hogy várhatják el, hogy ti utazzatok mindenhová a gyerekkel. Jó nem azt mondom, nem nagy távolság 60 km, de anyaként én is tudom, hogy itt nem csupán ennyiről van szó. Az én szüleim is pont 60km-re laknak tőlünk, de általában ők jönnek, mert mindig el vagyok maradva itthon mindennel és ők ezt megértik.
Anyóssal viszont nekem is rossz a kapcsolatom, a gyerek születése előtt szerettem, de mikor kiderült, hogy gyereket várok, hát onnantól elviselhetetlen volt. Éjjel-nappal csörgött a telefon, hogy mit hogyan csináljak majd stb. Aztán mikor megszületett a fiam és eljött látogatóba akkor rendesen versenyeznem kellett érte, hogy én érjek oda hamarabb és gyorsan meg tudjam etetni mielőtt felhergeli magát. Nem tudom miért futott, ő akarta szoptatni? Nála is sír, de kiveszem a kezéből, nem érdekel a reakciója sem. Nem veszem fel neki lassan 5 hónapja a telefont, megsértődött, mert szülés után 2 órával nem csacsogtam vele meg ilyenek. Én kizártam az életemből amennyire csak tudtam. Egyébként rengeteg probléma van velük, az egyik legnagyobb, hogy állandóan pénzt kunyerálnak, mert világ életükben lusták voltak dolgozni. Mi pont jól vagyunk így a pénzünknél, ha már egy tízest odaadunk nekik azt már megérezzük, de általában odaadjuk a dupláját is ha úgy van, kibírjuk csak azt nem tudom, hogy van arcuk egy kisgyerekes családon élősködni ahelyett, hogy dolgoznának.
Bocsi az offért.
Szóval nézz át rajta! Ez megoldás. Nekem azóta megint nyugodt az életem.
El kell nekik mondani, hogy mi bánt téged. Amikor a párom unokatestvére mondta, hogy mert nem vártuk meg mert a lányommal utaztunk elfáradt és nyűgös volt vetette a szemünkre mert miért nem maradtunk.
Én meg mondtam neki:
1 nekik könnyebb utazni mint nekünk
2 fáradt volt a lányom és nem hagyom szenvedni3 ott maradtunk a közelben durván nekik autóval 20 percre nekik semmiből sem tartott volna átjönniük.
Ha valakinél sír a lányom én mindig elveszem és mondom, hogy szeretném megnyugtatni mindezt egy határozott hangon.
Illetve megmondom határozottan, hogy most ne piszkálják.
Már rájöttem, ha hagyom, hogy a kezembe ismerkedjen másokkal egy pár percig és úgy adom oda valakinek nem sír.
Elmondanám az anyósomnak, hogy nálatok ismerkedjen az unokával, mert saját környezetében kevésbé fog sírni és jobban barátkozik az idegenekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!