Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig forraljam? (Kérdésed...

Meddig forraljam? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Kisbabám tápszert kap pótlásként. Az elég ha a vízforralóban forralom a vízet, vagy lábasban foraljam 5 pecig... A vízforraló forrástól számítva 10 másodpercig forralja még
2011. júl. 26. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
A vízforralóban seperc alatt felforr a víz, tűzhelyen ez sokkal lasabb. Én a vízforralót ajánlom, ráadásul ha több vizet teszel bele elég egyszer felforralni, a következő tápszerhez már csak melegíteni kell.
2011. júl. 26. 15:21
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm

azon gondolkodtam, hogy a tápszernek is vajon 5 percig kell e forralni a vízet, mint amikor kifőzöm a cumisüveget, mert azt is 5 percig kell forralni.

2011. júl. 26. 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Sosem forraltam tápszerhez a vizet. Vagyis igen, addig amíg a csapvizet kapta, de nagyon hamar áttértünk az üveges vízre. Ezt nem forralom, még akkor sem, ha már nyitva van több mint 24 órája. Semmi baja nincs tőle. :)
2011. júl. 26. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Tesómnak mondta a védőnője, hogy a vízforraló nem elég, hogy miért, arra már nem emlékszem.Én nagyon egyszerűen megoldom.Minden reggel forralok egy lábas vizet, miután kihűlt, beletöltöm egy Jana-s palackba, így etetésnél csak bele kell tölteni a cumisüvegbe, és magát a vizet 15 másodpercig melegítem.Ezt azért kibírja egy éhes gyerek!Vagy Jana baby-t adok, de csak hetente egy üveggel, mert védőnőnk szerint nem jó, ha minden nap ásványvizet kap, a túl sok ásványi anyag miatt.
2011. júl. 26. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Az üveg kifőzése más, annak benne is van a nevében, hogy "főzés". Elég a vízforralóban felforralni a vizet!
2011. júl. 26. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát én nem szerettem forralgatni, mert akkor mindig úszott a vízkő a vízben és nekem gusztustalan volt, a forralóban még inkább összegyűlik a vízkő. De én 5 percig forraltam (én úgy tudom több percig kell), ha épp nem volt itthon babavíz és leszűrtem. A Vivien babavíz 100Ft / 1,5L mi ezt vesszük inkább és nem kell forralgatni, lehűteni. Sokan a csapvizet sem részesítik előnyben, így mi a kisfiunkat veszünk még a mai napig is ezt a vizet, pedig már 1,5 éves.
2011. júl. 26. 15:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Elég a forraló, én van, hogy az új cumikat is abba dobom bele, de akkor nyitva hagyom a tetejét,így tovább forr.(Na persze ilyenkor nem ajánlott fullra tölteni :) )

7 hós a lányom

2011. júl. 26. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha azt akarod, hogy a forralóban tovább forrjon, ne zárd le teljesen a tetejét, amikor már úgy gondolod elég lesz lezárod és kész. Én mindig így csináltam ill. még most is így csinálom.
2011. júl. 26. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!