Miért nyaldossa a 8 hetes babám folyamatosan a kezeit?
Figyelt kérdés
10 perccel szopi utan már nyalja a mancsait, de ha mellre teszem ismét, már nem kér enni.2009. ápr. 5. 20:59
1/4 anonim válasza:
Mert felfedezte őket...nem azt jelzi, hogy éhes, egyszerűen csak játszik. Az én kicsi lányom, mióta meglelte a kezeit, gyakorlatilag folyton a szájában vannak..ha lehet, egyszerre mindkettő..:)
3 hós lányka anyukája
2/4 anonim válasza:
Az én pici lányom is folyton a kezeit tömi a szájába, most 10 hetes. :))) Én nem nagyon hagyom neki, mindig kiveszem a szájából, aztán megunja és abbahagyja és inkább kalinpál vele.
3/4 anonim válasza:
Megtalálta a kezeit és így fedezi fel a testét, az őt körülvevő világot. Nem kell "leszoktatni" róla, minden baba ezt csinálja, ez a megismerő folyamat egyik fontos állomása. Később már nem csak a kezeit, de minden keze ügyébe kerülő dolgot a szájába fog dugni, meg fog "kóstolni". Ezt a fejlődési szakaszt a pszichológusok orál-szenzoros szakasznak is nevezik, központi érzékszerv ilyenkor a száj.
4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, igy mar nyugodt vagyok.
2009. ápr. 6. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!