Mennyire van hozzaszokva a babad a zajokhoz?
Ertem ez alatt, hogy mig alszik csend van a hazban, vagy furhatnak faraghatnak tole. MEnt e kiskoraban radio vagy valami zajos mellete hogy szokja?
mekkora most a baba?
Másfél éves a kisfiam, egyszer alszik napközben, ilyenkor én is "csendespihenőzök", megy a TV meg a számítógép, de mondjuk nem állok neki mosogatni.
Este viszont mikor lefektetjük,itthon van az apja,még mi is vacsizunk, beszélgetünk, akkor azért hangosabbak vagyunk.
Kisebb korában ugye sokkal többet aludt, arra figyeltünk, hogy soha nem altattuk síri csendben, de nem is zajongtunk szándékosan, csak hogy szokja. Azért a pihenéshez szerintem kell egy viszonylagos csend, de nem mászkálunk lábujjhegyen.
Mi egy elég forgalmas út mellett lakunk, úgyhogy ha nyitva az ablak, van zaj. Nem zavarja őket. Vagy ugye ebbe születtek bele. Nem ébrednek fel semmire, csak ha már kialudták magukat.
8 hós babák anyuja
A házunkkal szemben van a vasúti töltés, itt jár a vonat. Szóval igen, eléggé hozzá van szokva. :)
Egyébként megy a TV, ha alszik, meg ha véletlenül van itt valaki, akkor nem beszélünk suttogva. Porszívózni mondjuk nem szoktam olyankor, de mosogatok, vagy épp főzök.
Nálunk csak este van csend. Olyankor viszont nem is TV-zünk a nappaliban (onnan nyílik a baba szoba), hanem bemegyünk a mi szobánkba.
Máshol sem zavarják a zajok, elalszik simán bárhol útközben. Múltkor egy családi összejövetelen aludt el, pedig nem voltunk csendesek. :)
Amúgy 5 hónapos a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!