17 hónapos babóm 10kg. Ez normális?
Az én fiam 6,5 hónaposan 9 kiló felett van, de ő az átlagnál tényleg súlyosabb és hosszabb is.
Megnéztem Neked egy táblázatot, e szerint az átlag súly ebben az életkorban (1,5 év) lányoknál 11 kg, a nagyobbak olyan 13 kg körül vannak. Ez alapján nem olyan kevés az a 10 kg. Milyen magas?
Igen, teljesn normális :)
17 hónapos kislány 10-11 kg, plusz minusz 2,5 kg is normális.
Enyém amúgy 10 hónaposan volt 10 kg... 12 hónaposan 12 kg... azt hittem, valamit elrontottam vele, de aztán elindult :)) Most mindjárt 3 éves (szintén kislány) és "csak" 15 kg...szerencsére :)
Teljesen normális a 10 kg.
Én másfél évesem még azt sem érte el teljesen (9,8 kg) de ehhez centiben is picike, 80 cm. Folyamatos a fejlődés, eszik is rendesen, de nagyon mozgékony, valószínűleg ezért is nem volt olyan tempós a növekedése (6 hósan felült és mászott,7 hósan felállt, 10 hósan elindult) de teljesen rendben van. Ő meg anyatejes volt, szóval ezen nem múlik semmi.
Védőnőt nem értem, ha gyanakszanak valamire, akkor küldjenek el kivizsgálásra, vagy ő adjon tanácsot, hogy mit tudnál még tenni, hogy többet hízzon :S itt nem a kilót nézik sose, hanem hogy önmagához képest mennyi a gyarapodás, és hogy folyamatos-e. A 10 kilós fél éves meg ritkaság azért, én egyet láttam, (pedig olyan helyen dolgoztam ahol sok csecsemő megfordul) és nem volt szép látvány :( (mozdulni alig tudott, forogni egyáltalán nem, és tiszta piros volt szegényke a kis hurkái között... egyáltalán nem irigyeltem az anyukáját :S)
Nálunk is volt egy kisfiú, fél évesen 10 kilós, hát elég borzasztóan nézett ki szegény, mint valami törpe szumós. Ráadásul a gyarapodása azóta is hasonló ütemben zajlik. Most 16 hónaposak, az én fiam se kicsi, 11,5 kg, de ez a másik baba pár kilóval nehezebb, és látszik is rajta. Pedig az én kisfiamra is mondják, hogy hú de jó húsban van, meg látszik, hogy szeret enni:)
Szerintem a kislányodnak semmi baja a súlyával.
Az én FIAM 17,5 hónapos, és 9200 gramm körül mocorog és 77 cm. Ő 2600 grammal és 53 centivel született.
Nálunk nem kifogásolták még a súlyát, épp ellenkezőleg.
Tény, hogy apróbb, mint a kortársai, de olyan kis formás! És ő is eszik mindent, sőt... Annyit tud enni, hogy néha keresem, hogy hova dugta a kaját! :)
Kislányomat 2790-nel (51 cm) hoztam haza a kórházból.
Most 16 hónaposan 9,7 kg körül van, és 83 cm.
1 évesen 9 kg volt.
Elég jól eszik, nem válogat. De egész nap meg sem áll.
Ők ilyenek. :) Ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!