Baj, ha lassan 5 hós kislányomnak nincs még kiaalakult napirendje?
"van olyan baba, aki nem enged a szülő által kialakítandó napirendnek, és a maga útját járja." Igen. Ő az én fiam.:)
Ébredés reggel fél 7 és fél 10(!) között valamikor! Ahogy éppen jön. És persze innentől már órákban mérhető az evések csúszása. 4 hónapos kora körül kitaláltam, hogy márpedig én kialakítok neki egy napirendet, és 4 óránként etettem. Ha aludt, felébresztettem, stb. 2 hétig úgy tűnt, hogy beválik, este 8-kor aludt. Aztán megint történt valami a kis agyában, és az este 8-kor elalvás után felébredt 9-kor, majd pedig 12-hajnal1 körül aludt el, addig nyűglődött! Nem fájt a hasa, nem a foga jött! Akkor feladtam a napirendet. Most 6 és fél hós, csak annyi a biztos, hogy este 7 és 8 közt pancsi van, de pár napja nem hajlandó elaludni fürdés és vacsi után 10-11-ig, holott a délutáni alvásból 5-6 körül ébredt, és egyébként két óránál többet nehezen tud ébren lenni. Szóval káosz az életünk, pláne hogy a lányom anno mindent percre pontosan csinált, és talán egyetlen egyszer kellett éjszakázni vele, nagyon nyugis baba volt! Így hát bizonyíthatom, hogy ugyanazzal a neveléssel is különböző marad a két gyerek, ha egyszer más a természetük! A kisfiam a maga útját járja, akaratos, és nem engedi, hogy lekorlátozzam. Egyébként koraszülött, szóval már a kezdet kezdetén sem ragaszkodott a papírformához...:( De mosolygós, gagyogó, édes kis krapek, köszöni jó ez neki így.:)))
Kitartás, majd ha kevesebbet szopizik, és eszik mást is, könnyebben tudsz kimozdulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!