Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha lassan 5 hós kislányom...

Baj, ha lassan 5 hós kislányomnak nincs még kiaalakult napirendje?

Figyelt kérdés
Összevissza ébred reggel, hol 5kor, 6kor, 7kor, ettől függ az egész nap. Meg aztán van hogy fél órát alszik, van, hogy órákat.
2011. júl. 25. 15:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"van olyan baba, aki nem enged a szülő által kialakítandó napirendnek, és a maga útját járja." Igen. Ő az én fiam.:)

Ébredés reggel fél 7 és fél 10(!) között valamikor! Ahogy éppen jön. És persze innentől már órákban mérhető az evések csúszása. 4 hónapos kora körül kitaláltam, hogy márpedig én kialakítok neki egy napirendet, és 4 óránként etettem. Ha aludt, felébresztettem, stb. 2 hétig úgy tűnt, hogy beválik, este 8-kor aludt. Aztán megint történt valami a kis agyában, és az este 8-kor elalvás után felébredt 9-kor, majd pedig 12-hajnal1 körül aludt el, addig nyűglődött! Nem fájt a hasa, nem a foga jött! Akkor feladtam a napirendet. Most 6 és fél hós, csak annyi a biztos, hogy este 7 és 8 közt pancsi van, de pár napja nem hajlandó elaludni fürdés és vacsi után 10-11-ig, holott a délutáni alvásból 5-6 körül ébredt, és egyébként két óránál többet nehezen tud ébren lenni. Szóval káosz az életünk, pláne hogy a lányom anno mindent percre pontosan csinált, és talán egyetlen egyszer kellett éjszakázni vele, nagyon nyugis baba volt! Így hát bizonyíthatom, hogy ugyanazzal a neveléssel is különböző marad a két gyerek, ha egyszer más a természetük! A kisfiam a maga útját járja, akaratos, és nem engedi, hogy lekorlátozzam. Egyébként koraszülött, szóval már a kezdet kezdetén sem ragaszkodott a papírformához...:( De mosolygós, gagyogó, édes kis krapek, köszöni jó ez neki így.:)))

Kitartás, majd ha kevesebbet szopizik, és eszik mást is, könnyebben tudsz kimozdulni!

2011. júl. 25. 23:34
 12/12 anonim ***** válasza:
Kislányom 4és fél hós, nálunk sincs szigorú napirend. Ami biztos, az a fürcsi este fél 8 - 8körül. Reggel 6-7 felé ébred, eszik, utána általában visszaalszik. Még enni sem egyformán eszik, van, hogy 3, van, hogy 4 óránként. De olyan is volt már, hogy 5! órát kibírt(bealudt és nem volt szívem felébreszteni). De volt, hogy 2 és fél óra múlva éhes volt. Nincs két egyforma napunk, nálunk ő diktál. :-)
2011. júl. 26. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!